Han vill då äta annat i väntan på att maten ska bli klar. Jag vill oftast att han ska hålla sig, och förklarar varje gång att det aldrig hänt att tioåriga pojkar dött av svält efter trettio minuters väntan på mat
Nu är hösten här och för mig som är tokig i att laga mat och baka så börjar hjärnan snurra på högvarv för att testa fram nya recept inför jul, nyår och andra högtider… Åh, jag längtar så till den tiden
Goooood förmiddag måndag. Tidigt i säng i går och klockan ringde 6. 45 i dag. Så skönt att få komma i gång och beta av jobb i lugn och ro innan husets yngre tjejer vaknar
Nu funderar jag på lämplig maträtt till imorgon då det är min tur den här veckan att laga mat. Alla i vår familj turas nämligen om på vardagarna att laga mat
Bearnaise sås är faktiskt nyttigt. Vi skall äta mer fett för att förbränna fett. Det finns nog inte många saker som är så gott som en hemlagad bearnaise sås
Lägg sedan i morötter, selleri och purjolöken med tomatpurén, slå på vin, fond och vatten, toppa med dragonkvistarna, sätt på locket och låt det puttra i 4h. 20 ml Tomatpuré
Tjoffa ihop hela konkarongen och arbeta ihop färsen ordentligt. Forma till sex rejäla och goda biffar. Stek dem i smör på medelvärme i 3 minuter per sida sisådär