Sätt in grytan i ugnen med lock på. 1 kg fransyska. 10 cm av det vita på en purjolök. Sätt ugnen på 150 grader. 1 kg fransyska. 10 cm av det vita på en purjolök
Salta samt peppra och stek i smör på alla sidor. Servera med ett potatismos (gjort på potatis och jordärtskockor) samt svart vinbärsgelé och pressgurka
Portersteken. På söndagar ska man äta söndagsstek. Fridolf och Kerstin vill veta vad porterstek är. Knappt någon äter stek längre om man undantar de människor som tror att biff heter stek på svenska
Det bygger ju på att man har gäster eller stor familj. Jag hade en kalvfransyska i frysen som jag behövde göra något med så jag bestämde mig för att göra en klassisk kalvstek med sås och potatis
RECEPTDu behöver En stor bit fransyska +1kg(biten jag skar upp vägde 1,3kg) 2st gul lökar Kokosolja & margarin/smör 400g körsbärstomater 1pkt krossade tomater En liten burk kokosmjölk 2 vitlöksklyftor Rosmarin Chilipulver Paprikapulver Skvätt soja Gnutta kanelVill tipsa om 2st gul lökar
Jag gjorde Porterstekpå Vildsvinsstek - en riktig festmåltid. Vi börjar bli trötta på att ha flyttkartonger med böcker och CD-skivor i ena hörnet i lägenheten
Bind upp köttet och bryn på högsta värme i olja tills det får fin färg. Fräs charlotten, gul och vitlök i olja och lägg köttet ovanpå löken, häll över ölen, det behöver inte täcka köttet så länge du öser eller vänder på köttet en gång i halvtimmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.