Hackad lök, morot och timjan frästes på i en såskastrull toppad med smör i några minuter. Saluhallen tog emot med öppna dörrar och jag stegade direkt till min favoritdiskmed kött från Tjolöholm och beställde mina köttskivor
Servera ryggbiffenmed klyftpotatis, bearnaisesåsoch sallad. Krydda med flingsalt och svartpeppar. Fräs finhackad chili och pressad vitlök i olivolja och smör
Till fisken hade vi kokta färskpotatis och en kall såsmed smak av lime och sambal oelek. Rör i hop alla ingredienser och vispa såsenmed en elvisp till den tjocknar
Avsluta sedan med att tillsätta resten av smöret för en blank och fin sås. Blanda ner denna i såsenoch låt det sakta koka i några minuter så att mjölsmaken försvinner
Till detta ett par tjocka skivor av blomkål som jag stekt i smörolja och kryddat med salt och peppar tills de fick fin färg och fortfarande hade spänsten från det råa kvar
Salta och peppra ryggbiffen. Victoria använder oxfilé, jag tog ryggbiff som också blev supergott. Tillsätt tryffeloljan och red avsåsenmed mjöl + vatten till önskad konsistens
Vill du ha tjockare sås finns ju maizena eller så blandar du lite av grädden med mjöl och toppreder. Såsen kan göras på olika sätt, med eller utan buljong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.