Deg200 g mjölk, kall [2 dl] 30 g jäst 480 g vetemjöl, kallt [8 dl] 40 g strösocker, kallt [0,5 dl] 20 g osaltat smör, rumstempererat 110 g ägg [2 st] 500 g smör osaltat, för inkavling
6 Rulla ihop degen ovanifrån som en rulltårta och skär sedan bitar ca 4 cm breda och placera bullarna i formar. 7 Sätt av på plåt med bakplåtspapper och ställ i bullarna att jäsa i din avstängda ugn med endast lampan på i ca 60 min. 8 Ta ut och pensla bullarna och ta på önskad topping som pärlsocker eller kokostosca och sätt på ugnen på ca 225°C. 9 Grädda bullarna i ca 10 min eller tills de fått en gyllenbrun färg
Rimbobullar är mina favoritbullar och självklart kan man även göra dom i en lussevariant. Om rimbobullar mot allt bättre vetande inte faller er i smaken så finns det massa andra gula bullar att välja på här på Mildarabarber
Gifflar, det är något speciellt med dessa små fyllda vetebröd. Först och främst är de ju gudomligt goda med sin smarriga fyllning, men för mig väcker de också liv i fina barndomsminnen