Bullar

Bullar

Roy Fares bästa wienerbröd

Roy Fares bästa wienerbröd

Deg200 g mjölk, kall [2 dl] 30 g jäst 480 g vetemjöl, kallt [8 dl] 40 g strösocker, kallt [0,5 dl] 20 g osaltat smör, rumstempererat 110 g ägg [2 st] 500 g smör osaltat, för inkavling
Smörbullar med vanilj och knäckig kokostosca

Smörbullar med vanilj och knäckig kokostosca

6 Rulla ihop degen ovanifrån som en rulltårta och skär sedan bitar ca 4 cm breda och placera bullarna i formar. 7 Sätt av på plåt med bakplåtspapper och ställ i bullarna att jäsa i din avstängda ugn med endast lampan på i ca 60 min. 8 Ta ut och pensla bullarna  och ta på önskad topping som pärlsocker eller kokostosca och sätt på ugnen på ca 225°C. 9 Grädda bullarna i ca 10 min eller tills de fått en gyllenbrun färg
VANILJSMÖRBULLAR

VANILJSMÖRBULLAR

Vaniljbullar, dessa ljuvliga bakverk gjorda på äkta smör och äkta kärlek. Skulle nog kunna äta ihjäl mig på nybakade bullar
13 dagar kvar & Gula bullar

13 dagar kvar & Gula bullar

Rimbobullar är mina favoritbullar och självklart kan man även göra dom i en lussevariant. Om rimbobullar mot allt bättre vetande inte faller er i smaken så finns det massa andra gula bullar att välja på här på Mildarabarber
Chokladfyllda karlsbadergifflar

Chokladfyllda karlsbadergifflar

Smula jästen i en degbunke. Ljumma gräddmjölken eller kaffegrädden till 37º. Rör ut jästen i lite degvätska
Gifflar med blåbärsylt och vaniljkräm

Gifflar med blåbärsylt och vaniljkräm

Gifflar, det är något speciellt med dessa små fyllda vetebröd. Först och främst är de ju gudomligt goda med sin smarriga fyllning, men för mig väcker de också liv i fina barndomsminnen
Sockerbullar

Sockerbullar

50 g jäst. 15 dl mjölk. 1150 g rumsvarmt smör