04 Oct. 10. 07. Vaniljsnurror. 0kommentarer. Godmorgon mina vänner. Ja, ok, det kaske är mer förmiddag än morgon, jag vet, men här hemma har vi i alla fall ganska nyligen ätit frukost
Ta fram torsken i god tid från frys eller kyl så den hinner bli nästan rumstempererad när du ska steka den, salta nu • Skala schalottenlöken och skiva den på längden och bryn försiktigt i ett par matskedar smör i en liten stekpanna, det får gärna ta en stund • Löken ska få fin färg men inte brännas, snarare smälta och tillsätt kaprisen, sänk värmen så ”marmeladen” håller sig varm • Smaka av med lite peppar • Skär bort grövsta delen av sparrisen och/eller skala med potatisskalare • Ta fram en normalstor stekpanna och hetta upp rapsoljan • Halstra sparrisen på medelhög värme • Salta och peppra och smula över ört/grillkryddan på slutet • Ställ undan men håll varmt, kanske genom att lägga i samma panna som löken • Nu är det dags att steka torsken • Lägg i allt smör i pannan från början och ös det smälta smöret allteftersom fisken tillagas • Stek portionsbitarna max 3–4 minuter på varje sida, sänk värmen på slutet och peppra • Lägg upp sparrisen på uppvärmda tallrikar, schalottenmarmeladen och torsken ovanpå • Smöret ska ringlas över alltihop och servera direkt
Bullbak stod på dagens "to do" lista då frysen gapar tom. Det blev i grunden mina kanelbullar men med både kanel och äkta vaniljsmak i fyllningen då jag ville använda min vaniljstång som jag haft ett tag i skafferiet
Att inte få äta tårta när man går på födelsedagskalas är inte acceptabelt för vår dotter. Så självklart skulle det göras en mjölkfri tårta till kusinerna när hon fyllde år häromsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.