Nu är det dax igen, städade kylen och kikade in i frysen som hastigast… hihi. Kryddor och ingredienser till div maträtter kommer inte att inköpas förrän kylen har blivit något så när rensad från alla mina tidigare kryddinköp
Fisk Florentine. Älskar kombon fisk och bladspenat. En riktig klassiker är fisk Florentine. Istället för vitvinssås gjorde jag en syrlig citronsås till
Jag tänkte därför passa på att dela med mig av det här goda receptet som jag lagade i fredags. Den här veckan börjar verkligen på topp med klarblå himmel och strålande sol
Gör så här. Häll mjölk och fond i en kastrull, vispa i mjölet och låt det koka upp under omrörning. Drag kastrullen åt sidan när det kokar rejält och rör i osten
Torskrygg med ärtcreme, konfiterad kålrot, rostad blomkål, haricot verts och pepparrot. 4 personer4 bitar torskrygg 1/2 dl salt5dl vatten1 blomkålshuvud1 påse frysta ärtor50g smörSaltVitpeppar 1 kålrotshuvud100g smör Pepparrot1 pkt haricot verts Blanda salt och vatten så att saltet löser sig
Det blev hemma pannerad torsk med kall sås och potatis. Måste förklara denna bild. fick hjärnsläpp och glömde fota när jag hade lagt upp fint på tallriken
3 Maj 2016. Fisk och Skaldjur,. Grönsaker och Sallad. Lchf Ljummen Torsk- och Räksallad med Vaktelägg. Idag kom vakteläggen väl till pass, de fick toppa en sallad
Gillar du curry. Denna stackars hat-älskade krydda som påminner om Flygande Jakob och flåtiga hämtpizzor har fått ett oförtjänt dålig rykte, tycker jag
Freeeeeedag. Härligt. Fredagar har jag ingen större lust och lägga ner onödig tid i köket. Vill mest slappa, ha det bra och slöa… Kvällsmaten ska vara, ”snabb – lätt o laga – och god”
Fotot. Theres Lundén. Varje sommar brukar jag göra minst en omgång av denna potatissallad. Första gången jag åt den var en midsommarafton vid kusten strax söder om Göteborg