Kimchi är Koreas signatursidorätt. Stark, krispig, syrlig och intensiv. Ingr. 1 stort salladskålshuvud skuret i ca 4 cm bitar, 2 msk salt, 1,5 dl vatten, 2 msk rismjöl, 1 msk strösocker, 1 cm skalad och riven ingefära, 2 finrivna vitlöksklyftor, ½ riven liten gul lök, ½ dl fisksås, 10 skalade och finhackade räkor, 1 dl gochujaru (koreanskt chilipulver), 5 tunt skivade salladslökar, 1 morot skuren i tändsticksstavar, 10 cm rättika skuren i tändsticksstavar
Bästa dagen på veckan är här och solen skiner. Har jag sagt att jag älskar våren. Fåglarna kvittrar och än har inte getingar och (så många) fästingar vaknat till liv
Receptet på den här mjuka och goda potatislimpan hittade jag på köket. se (koket. se). Jag var på jakt efter lite nya matbrödsrecept och tyckte att denna limpa verkade vara ett bra tillskott till receptbanken
Kikärtsbröd - Chickpea bread. 18 april 2018, 22. 02. English below. Dessa brödbullar eller tekakor kanske vi kan kalla det, blev vi inspirerade av från Lina Wallentinson
Snoddas, kärleksmums, mockaruta…kärt barn har många namn. Denna ruta har dock en lite tvist – glasyren… En lite snofsigare variant än den gamla hederliga mockarutan