Skölj och torka potatisarna och riv dem på den grova sidan av rivjärnet eller grovt i matberedaren. Salta på potatisen och krama ur det mesta av vätskan i ett durkslag
Det blev ingen riktig äggröra i stekpannan utan en kall röra med kokta ägg. Fisken från Börtnan var ljuvligt god och den åkte med oss från fjällen förra helgen, infångad på ICA i Funäs
1. Putsa oxfilén ren från hinnor och senor. Bryn den runtom i en stekpanna. Salta och peppra väl. 2. Skala och skiva potatisen tunt, i matberdaren går det snabbt och lätt att skiva
Sylt och marmelad är gott på bröd. Men den godaste tycker iallafall jag är apelsinmarmelad. Kanske för att det är den jag har växt upp med, som har flitigt använts på nygjorda varma scones
Idag firar vi Fars dag här hemma med finfrukost. Keso och Paluns kakao- och hallongranola, hallon/smultronjuice, nybakad baguette, croissanter, blåbär/bananpannkaka, kaffe och både DN och SvD
En fräsch sallad är alltid gott när det är varm ute. Barnen tycker mycket om pastasallader av olika slag och denna gången gjorde jag en pastasallad med varmrökt lax
Efter drygt ett år med en massa recept på kött- och fiskrätter här på bloggen tycker jag att det kan vara dags för min första vegetariska rätt, nämligen parmesanpanerad aubergin med chilimajonnäs och rättikspasta med babyspenat