Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Värm på en panna med smör, låg smöret smälta helt och få en vacker brun färg. Detta är första gången på fem år som jag gör tunnpannkakoroch jag trodde det skulle bli kaos och pannkaka av alltihop, men det blev det inte
Idag var jag hemma hos mamma och de hade plockat en hel hink medblåbär. Lägg smöret skurna i bitar och finfördela allt till en gryning massa, med händerna eller matberedare
Hon hade med sig glutenfriablåbärsmuffins när de kom på besök i helgen. Riv chokladen och blanda den med den glutenfria mjölmixen, bakpulver, kanel, malda mandlar samt socker
Skär rulltårtan i bitar och garnera med kvarvarande mousse, vispad grädde och färska blåbär. Börja gärna medblåbärsmoussen som behöver stelna några timmar i kylskåp innan den bres över rulltårtan
Rejält med vanilj. Servera ljummen med kokosgrädde smaksatt med vanilj. Rejält med vanilj. 500 g bär eller 6 stjälkar rabarber sötade med kokossocker bären behöver ingen sötning tycker jag men det är en smaksak. (har du rabarber sänk till 175 grader och kör 30 min så de blir mjuka)
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Tillsammans med färska blåbär, blåbärssirap - egengjord eller köpt - samt mandelmjölk blir det en bra start på morgonen innan man ger sig ut i världens vimmel
Tyvärr fick vi med lite ”blåbärsaft” och mosade bär så bullarna fick en mindre smickrande färg( grön/lila/blå), så nästa gång ska vi försöka att använda färska bär istället
rismjölk sötad med bananpulver, rivet äpple, blåbär, granatäppelkärnor, lite flytande honung. Koka upp mjölken med lite salt, och tillsätt kokosolja och hirsmannagryn under vispning
Honungen i kombination med valnötterna och aprikos, ett bättre bröd helt enkelt. Smörj in brödformen med kokosolja (för stekning) och avsluta med att toppa degen med extra valnötter grädda sen mitt i ugnen i ca
Jag har gjort flanet två gånger, och ena gången behövde jag inget vatten, medan jag den andra gången var tvungen tillsätta lite vatten för att degen skulle gå ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.