Efter att ha provat att göra egen lemon curd – som verkligen uppskattades av alla i familjen – blev jag sugen på att testa även en annan variant och det blev en “orange curd”, dvs en apelsinkräm
Volià, rabarbercurden var född. Jag har längtat så länge efter rabarber, så när jag nu äntligen kommit hem till Skåne för en liten stund utnyttjade jag direkt mamma och pappas rabatt
Så där ja, då är man igång med projekt nr 2 i användandet av rabarberna. Det blev en curd denna gång. Vanligtvis är det kanske lime eller citron som man framför allt använder, men det passade bra med rabarber då den också är galet sur
Rabarbercurd. I går fick jag en pion som lämnades över med omtanke. Pionen har inte blommat på många, många år och när den väl gör det så knipsas den blomman av och ges bort, den ges till mig
För er som gillar syrligt så är det kanon att ha på sina nybakta scones eller varför inte fylla sin midsommartårta med rabarbercurd,jordgubbar och grädde
Gillar ni lemoncurd så tror jag även att rabarbercurd ska falla er i smaken. Rabarbercurd. Klicka/bred ut valfri mängd rabarbercurd, bred ut hälften av grädden, lägg på nästa marängbotten, mer rabarbercurd och avsluta med resten av grädden
Igår fick jag i uppdrag att baka en pavlova tårta till efterätt och eftersom det ändå fanns rabarber i trädgården valde jag att göra rabarbercurd till och det va en höjdare till den söta marämngtårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.