Italien

Italien

Kalljäst pizzadeg

Kalljäst pizzadeg

12,5 gram, 1/4 pkt färsk jäst eller 1/4 pkt torkad jäst. 13,5 dl, 350 gram kallt vatten. 1600 gram, ca 9,2 dl vetemjöl gärna pizzamjöl "00" eller Tipo 00
Pizza Bianca med svartkål och fläsk

Pizza Bianca med svartkål och fläsk

pizzabottnar i bollar (se recept på pizzadeg). 1crème fraiche. 1svartkål, grönkål eller kirskål. 1varmrökt fläsk, skuret ca 1 mm tunna skivor
Focaccia med oliver och fetaost

Focaccia med oliver och fetaost

På tal om gott bröd så är detta en dröm på en plåt. Det tar ju ett tag att baka bröd men med detta bröd så är det värt det
Focaccia art

Focaccia art

25 g jäst 4 dl vatten, 37 grader 2 tsk salt 1 msk flytande honung 0,5 dl olivolja 9 dl vetemjöl special 4 msk olivolja, till pensling och topping flingsalt
Pizza Margherita, Sandra Mastios recept

Pizza Margherita, Sandra Mastios recept

Tomatsås1 förp san marzanotomater, passerade 2 msk olivolja 1 tsk salt 1 tsk oregano, smulad. Pizza1 pizzadeg, boll 1-1,5 dl tomatsås 80 g fior di latte, torr mozzarella 2 msk olivolja 60 g färsk buffelmozzarella 4-5 blad basilika
Grundrecept glutenfri färsk pasta

Grundrecept glutenfri färsk pasta

Bilder. Eva Hildén. Hemmagjord naturligt glutenfri pasta som du kavlar i pastamaskin och som smakar lika gott som ”vanlig” hemmagjord pasta