1 parmesan,
gruyère, cheddar eller annan god ost, grovriven
1 timjan,
färsk
1
strösocker
1
chilifrukt
1
vatten
1
vitvinsvinäger
1 tärnade
rabarber
1 gula
lökar, stora
1 smör
och olja till stekning
1 saltRabarberkaramell
Koka samman socker, hackad chili, vatten, vinäger och rabarber tills rabarbern mjuknat och vätskan blivit lite karamellig. Mixa karamellen slät.
Stekt
lökStrimla den gula löken. Stek den mjuk i smör och olja på medelvärme tills den är mjuk och karamelliserad. Smaka av med salt.
PizzanHär
hittar du recept på Lisas pizzadeg.1. Repa kålen från den grova stammen. Hetta upp ugnen under lång tid till 300°, gärna med en pizzasten i ugnen. Har du inte det kan du sätta in en bakplåt i ugnen och låta den bli riktigt het.2. Kavla eller dra ut pizzadegen riktigt tunn (när du tror att du är klar ska du göra den ännu tunnare). Använd mycket mjöl så att den inte fastnar och är lätt att hantera.3. Bred ut ett tunt lager crème fraiche över bottnarna och toppa med stekt lök, fläsk som du doppat i rababerkaramellen, plockad svartkål, plockad timjan samt buffelmozzarella dragen i mindre bitar och riven ost.4. Grädda pizzan i cirka 5–10 minuter, eller tills pizzan fått fin färg under och rikligt med färg på kanterna. Var inte rädd för lite brända kanter, det ger god karaktär. Servera genast.TipsDu kan byta ut rabarbern mot tärnade äpplen.
En vegetarisk pizzamed favoriterna svartkåloch fänkål. Ingredienser till en plåtstor pizza. Kavla ut degen och lägg den på teflongaller med bakplåtspapper eller på en varm plåt
Om ni vill ha alla mina tre pizzarecept så får ni går och köpa tidningen, men här delar jag med mig av min favorit, en enkel, lite ovanlig men helt stört god pizzamedsvartkålschips, blomkålspuré (istället för osten då
De där svenska pizzorna medfläskfiléoch bea förstår jag mig inte på, och en Italien som nation skulle nog sluta släppa in oss svenskar i landet om de fick reda på hur vi vanärar deras nationalrätt
När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
Till fläsketoch löksåsen serverade jag brytbönor med sting. Mixa såsen med stavmixern och man vi ha den slät, om den blir för tjock så späd med lite mer mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.