Het marinarasås2 tomater 1 schalottenlök 2 klyftor vitlök 2 krm chiliflakes 0,5 dl olivolja 0,5 kruka färsk basilika, hackad salt
1 Arancini4
port risotto, helt avsvalnad 1-2 mozzarellaostar, tärnad 0,5 dl vetemjöl 2 dl pankoströbröd 2 ägg rapsolja, till fritering salt färsk salvia
1 Sallad0,5
rödlök 60 g rucolasallad 50 g parmesanost olivolja salt peppar
Smaka av med ev mer chiliflakes beroende på hur hett du vill ha det. Det blir en sådan kontrast att komma ut från lilla hallen där vi yogar, lugn och med en skön feeling i kroppen och den härliga musiken i bakgrunden, så kommer man ut till gymmet där det stånkas och stönas, maskinerna skramlar, svetten sprutar och musiken pulserar
Kombinationen krispigt, men ej tungt, friterat rispapper med len, rå lax och lite fräschör från härliga grönsaker och en välsmakande majonnäs är oslagbar
Lägg i en mixer. grovtärnade rödlökar, hackad vitlöksklyfta, grovhackad koriander, avrunna krossade tomater, juice från lime, sambal oelek, socker och salt
Hettade under tiden upp olja i en större kastrull på spisen. Kvällens friteraderisottobollarmed morotstzatziki till kan vara bland det godaste jag har ätit (och mäktigaste)
Servera de friterade bönbollarna med tomatsåsen, hackad koriander och citron. Krydda med salt. Dela, kärna ur och hacka chilin grovt (behåll fröna om du vill ha mer hetta)
Vinäger på tagalog heter "suka". Tomatsalsan är något jag ätit med filippinsk mat sen jag var liten. Ukoy är som en liten friterad omelett/pannkaka med små torkade räkor och mungbönsgroddar i
Krydda med salt, peppar, curry och cayennepeppar. Kycklinggryta det är något vi äter ofta, går att variera i evigheter, men denna är något av favoriten
Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.