Ännu en helg till ända. En mycket trevlig helg. I fredags firades 10-årsjubileum på vår skola. Öppet hus med tårta och ballonger övergick senare på kvällen till mat, vin och häng med kollegor
Den här amerikanska chokladtårtan hade jag bakat till påskmiddagen. Och ja, jag älskade den. Så om du gillar mastiga chokladbakverk så är det ett måste att pröva denna tårta
Tjingeling. För en tid sedan hade vi gäster på besök och denna tårta bjöds till efterrätt. Receptet har nog cirkulerat runt lite på nätet men jag bjuder er på min version
Vi hade en thailändskinspirerad middag med vänner häromkvällen och jag var sugen på vårrullar. Visst, det går att köpa frysta men är det inte roligare att göra egna
Denna botten blev verkligen superbra. Denna tårta har tre bottnar och så är det blåbärmousse och vaniljkräm emellan och så har jag garnerat med marsipanrosor och hyvlad choklad
I söndags slängde jag snabbt ihop denna smarriga tårta som har en ljuvligt god botten p g a att den bakas endast på äggula samt det goda marängtäcket med flagad mandel
Det här är ett jätte bra recept på pajdegDet här behöver du210 gr mjölmix (lailas glutenfria använde jag)om du inte har våg så skall du ta 3½ dl1 tsk salt150 gr smör2 msk kallt vattenGör så här
Det här är ett recept jag har serverat vid många tillfällen. Jag fick det för många år sedan av en kollega och det vann en tävling som ICA kuriren arrangerade för många år sedan
Även coleslawen är Per Morbergs, och även den är den godaste så det är bara att testa. Dessutom är den enkel att slänga ihop till en köttbit eller en stark korv
Utrustning. 2 st (ca20,5x5,5 cm) runda sockerkaksformer. Värm ugnen till 175°C med galler i mitten. Smöra formarna, klä sedan botten i varje form med en rund utklippt bakplåtspappers bit
Många har testat Jamie Olivers lasagne med crème fraiche i stället för bechamelsås och lovorden har haglat så tätt och övertygande att jag inte kunde låta bli att prova själv
När inte solen skiner varje dag får man ta till andra lösningar som piggar upp humöret, som en glutenfri rulltårta till exempel, den här är väldigt saftig och krämig
Om vi nu ska fortsätta den här väderbloggen kan jag meddela att vädret i dag inte har varit lika dåligt som i går men inte heller lika fint som i förrgår
Den som väntar på något gott. Efter 2 dygn i rödvinsmarinaden blev det en underbart god stek. 1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden