Blanda ihop alla ingredienser tillpajdegen. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva äpplen och blanda i en skål med de torkade kryddorna och honungen
Rulltårta är världens snabbaste tårta och den går att variera på många olika sätt. Den här gången valde jag att fylla min rulltårta med äppelmos efter säsong, men det går självklart bra att använda sylt, mosade bär, smörkräm eller något annat som man tycker är gott också
Pajdeg. -) Till och med god att äta på kall i lördags. *Skär margarinet i mindre bitar och lägg i en bunke med mjöl och salt, kör med elvisp tills det blandats runt och smulats runt ordentligt
Ibland skojar jag till den lite extra och byter en deciliter av mandelmjölet mot riven kokos – helt klart ett hett tips, men beror ju lite på vilken typ av paj man gör och hur innehållet passar smakmässigt med kokos
Sikta ner mjölet i en bunke tillsammans med smöret. Använd sen fingertopparna eller en elvisp för att röra ihop allt och tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl
Efter en tids experimenterande har jag kommit fram till den perfekta glutenfria pajdegen. Det är sällan jag inleder ett receptinlägg med ordet ”perfekt”
Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop degen. Forma degen till en fast boll. Pudra lätt med mjöl och kavla till platt rundel som är något större än formen den skall täcka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.