Jag läser mycket Amerikanska bloggar och matmagasin för att få inspiration och för ganska länge sen, säkert ett halvår sedan, snubblade jag på en tårta från blogglänken ovan som jag kände att jag bara måste prova mig på att baka
Jag äter resterna av den fantastiska chokladtårtan jag bakade för ett par dagar sedan. Här hittar ni ännu ett recept på en Chokladtårta som är inspirerad av Kärleksmumskakan
Glad måndag. Det ryktas om att det är vår, rent av sommar, runt om i landet. Hoppas att vädergudarna här lite längre norrut snart får höra det ryktet för vi bjuds idag på den nätta temperaturen av fem grader och till det lite regn
Chokladtårta med nutellafrosting. Vit chokladfrosting. RÄCKER TILL 12 ST FARSDAGSBAKELSER ELLER 12 ST PÅSKBAKELSER INGREDIENSER 100 g vit choklad 150 g mjukt smör 150 g philadelphiaost
Igår gjordes här första tårtan på evigheters evigheter. Det kändes härligt att höra ljudet av en arbetande Kitchen Aid, att smälta choklad och fylla en spritspåse med grädde
Ugn 175°. Lägg ett smörpapper i botten på en rund form (24 cm) med löstagbara kanter. Vispa ägg och socker poröst, till ett vit - gul fluffig konsistens
Blogginlägget heter världens bästa tårtbotten, och mina förhoppningar var därmed skyhöga. Luftiga, höga och fluffiga bottnar som har den där segheten i sig att de knappt smular alls
Den här delikata chokladtårtan bakade jag till ett litet kalas, som vi hade för min älskade make när han fyllde halvvägs till 100 för några dagar sedan. Det blir en hög och maffig tårta som räcker till ca 12 personer
Jag gillar höga tårtor. Hej. Jag tröttnade lite på att göra täckta tårtor och ville testa lite nytt. Har inte gjort så många "naked cake" i mina dar men när jag kollade runt på nätet för lite tårtinspiration så var det nästa bara "naked cakes" (alltså tårtor som inte är täckta med marsipan eller sockerpasta) som fångade min uppmärksamhet
Det bjöds på en smarrig Hallon- och chokladtårta, som man helt enkelt förbereder innan, och den ska bara tas upp från frysen, när man sätter sig och äter varmrätten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.