ca 1,5 kg lammstek med eller utan ben 2 msk olivolja salt 1,5 msk rosmarin 3-4 klyftor vitlök. 12 dl steksky från lammsteken 1 msk kalvfond eller annan fond som passar till kött 3 msk balsamvinäger ca 2 tsk idealmjöl. 1ca 1,5 kg lammstek med eller utan ben 2 msk olivolja salt 1,5 msk rosmarin. 12 dl steksky från lammsteken 1 msk kalvfond eller annan fond som passar till kött 3 msk balsamvinäger ca 2 tsk idealmjöl
Lägg alla ingredienser för lammfyllningen i en bunke och laxfyllningen i en annan. 1400 g lammfärs. 1Stekta lammdumplings400 g lammfärs 3 tsk ingefära, riven 1 chilipeppar, hackad 3 salladslökar, hackade 1 tsk soja 1 msk koriander, hackad jordnötsolja, till stekning. Stekt lammdumplings på medelvärme i ca 5 minuter
6 800 g benfritt lammkött t ex stek i grytbitar 250 g färsk steklök 2 msk olivolja 2 pkt krossad tomat (à 500 g) 2 msk konc köttfond och vinfond 2 lagerblad 2 morötter salt nymalen svartpeppar 3 msk bladpersilja till dekoration Lägg till i inköpslistan
Inlägget Kabsa- Kryddigt orientaliskt ris med lammkött dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Ca 6-8 portioner 6 dl basmatiris 800 lammkött (jag rekommenderar lammlägg) 50 g Arla Svenskt Smör 400 g krossad tomat 2 st rödlök 2 st sivri (turkisk paprika) eller 1 grön paprika 3 st vitlöksklyftor 1 msk riven ingefära (kan ersättas med 1 tsk torkad ingefära) 1 apelsin Ca 5 dl vatten 2 st köttbuljongtärningar Kryddor. 800 lammkött