På hösten får jag ett oemotståndligt begär att konservera saker. Jag fick med mig en påse med fina äpplen senaste gången jag var hemma hos föräldrarna och kokade en god äppelmarmelad på dem
Ingredienser Portioner. 4 800 g potatis 3 schalottenlökar 1/2 dl hackad dill och persilja 1 - 1 1/2 msk kapris Sås 1 msk vinäger 2 tsk fransk senap 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 3 msk raps- eller olivolja 1 msk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Är det någon sylt som jag har fastnat för så är det plommonsylt. Minns inte om jag nånsin ätit plommonsylt innan jag fick en burk av en kollega för två år sedan
Kärna ur och dela plommonen i mindre bitar. Blanda allt väl i en kastrull och koka upp under omrörning och låt sedan koka (inte puttra) i 8 minuter, rör om då och då så det inne bränner vid
Plommonår och hur mycket frukt som helst på träden. Med liten plats i frysen för bakverk och en minimal vilja att kasta fin frukt bara för att jag tröttnat på att äta den direkt, så blev det att tänka i andra banor
Fredag idag och redan är helgen här. Många planerar säkert att starta grillen i kväll och därför tänkte jag tipsa om en god och enkel krämig potatissallad som jag gjorde förra helgen när vi hade över ett gäng kokta färskpotatisar efter midsommar
Pannkakor är verkligen en svensk klassiker. Visst, det finns pannkakor överallt (den amerikanska typen av pannkakor är ju sååå god, och bananplättarna man får i Asien är delikata…) men för mig är ändå de svenska pannkakorna ”de riktiga” på något sätt
Varje dag som vi äter potatis är en förlorad dag enligt lilla H. Han tycker att pasta kan man äta varje dag och potatis gör sig bäst som chips eller pommes frites