Potatis- och purjolöksoppa
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1500 g purjolök
  • 11 grönsaksbuljong
  • 11 msk rapsolja
  • 1 salt och peppar
  • 1 riven parmesanSå här gör du Skala potatisen och skär i tärningar på 1 x 1 centimeter. Rensa, skala och skär det vita på purjolöken i tunna skivor. Det gröna på purjon skärs i tunna, tunna strimlor och sparas till servering. Häll oljan i en kastrull och fräs potatis och purjolök i några minuter. Häll i vatten och buljongtärning och låt soppan sjuda i 2030 minuter. Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Tillsätt det gröna av purjolöken och låt koka i 12 minuter. Servera rykande varm med riven parmesan på toppen. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.