1 riven
parmesanSå här gör du Skala potatisen och skär i tärningar på 1 x 1 centimeter. Rensa, skala och skär det vita på purjolöken i tunna skivor. Det gröna på purjon skärs i tunna, tunna strimlor och sparas till servering. Häll oljan i en kastrull och fräs potatis och purjolök i några minuter. Häll i vatten och buljongtärning och låt soppan sjuda i 2030 minuter. Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Tillsätt det gröna av purjolöken och låt koka i 12 minuter. Servera rykande varm med riven parmesan på toppen. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera
Skala och hacka löken och fräs den i en kastrull med olja. Tillsätt färsen och stek den smulig. Tillsätt strimlad vitkål och tacokrydda och låt det fräsa samman
4 ca 500 g vitkål 2 morötter 2 potatisar 1 gul lök 1 msk smör 2 tsk sirap 10 kryddpepparkorn 1 lagerblad 15 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skala och slanta morötterna. Koka upp vatten och buljongtärning. Vispa ut mjölet i lite av mjölken och rör ner i soppan tillsammans med resten av mjölken
Ingredienser Portioner. 4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Potatis och purjolöksopp serverades med med en pizzabulle med bacon och prästost. Vi har haft stormväder i bodø, ruskigt höstväder och Viljar blåser bokstavligt talat omkull när vi varit ute
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.