Broccoli, en liten grönsak som man antingen tycker om eller avskyr. Jag måste erkänna att jag inte äter den själv så ofta men en dag så hamnade faktiskt tre buketter i varukorgen
Gott, värmande och mättande. Sydfransk gratäng med aubergine & squash är len och följsam i smaken. Ungefär som ett matminne från barndomen – du vet att det finns men du har ändå glömt bort det
Skär broccolin i buketter. Fräs dem i olja i en stekpanna på medelhög värme några sekunder. Tillsätt chili, vitlök och vin och låt koka in, cirka 3 minuter, broccolin ska fortfarande vara spänstig
18 Mars 2018. Desserter. pavlova,. tårta,. vegan. Vegansk marängtårta med hallongrädde och frukt. I helgen har Hanni som är vegan varit här hemma och vi testade att baka en veganska marängtårta
Under den kallare delen av året brukar vi äta soppa ungefär en gång i veckan. Trots att det nu är vår och börjar bli lite varmare ute så är det, i alla fall i mitt tycke, fortfarande kallt nog för att det ska kännas gott att värma sig med en tallrik soppa någon gång då och då
Nu blir det ytterligare ett recept taget ur en av Hemmets Journals matkalendrar. Jag tycker det är så roligt att provlaga nya rätter ur de två matkalendrar jag hittills har införskaffat mig (jag köper dem av grannbarnen som säljer jultidningar)
Den här grytan var kanongod och väldigt enkel att laga. Till detta recept använde jag en linssort som heter 'Små linser', men de går att ersätta med gröna linser
Köpte på mig några kuvert med saffran inför jul som jag inte gjort åt så när Amy (Amy´s Piece of cake) la ut en Linsgryta med saffran i på Instagram blev jag helt klart sugen på att testa