Erika3

Erika3

  • 45 Recept
Svamppaj med prästost

Svamppaj med prästost

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant (24 centimeter i diameter)
Vitlöksbröd!

Vitlöksbröd!

Du behöver. 25 gram jäst. 4 dl vatten. 2 msk rapsolja. 1 tsk salt. 9 dl vetemjöl. Fyllning. 50 gram smör. 1 stor vitlöksklyfta
Vitlöksrostad potatis

Vitlöksrostad potatis

4 portioner. 1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis. 3-4 vitlöksklyftor. olivolja. flingsalt. 1 dl blandade helst färska örter (gräslök, persilja, basilika), frusna örter går bra också
Böngryta med couscous

Böngryta med couscous

Foto. Johannes WätterbäckEn lättlagd och snabb böngryta toppad med knaperstekt zucchini och vitlök från tillsammasodlingen
Roliga gröna rullar!

Roliga gröna rullar!

Lite snittar med lax är också något som passar bra till påsk. Jag följde det här receptet, men anpassat efter vad jag hade hemma
Pastagratäng à la carbonara

Pastagratäng à la carbonara

Koka pastan al dente. Tärna kassler, bacon och svamp fint. Hacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs svamp, kassler och bacon tills allt börjar fin färg
Kantarellsåsen tillsammans med Älgryggbiff

Kantarellsåsen tillsammans med Älgryggbiff

I veckan gjorde jag en kantarellsås som verkligen blev kanongod och som jag som sagt svängde ihop på en vardagkväll (så ni förstår hur lätt och snabb den är)
Kantarellsås

Kantarellsås

Ingredienser. 3 dl färska kantareller. 3 msk finhackad lök. 2 dl vispgrädde. 1 dl mjölk. 1 msk vetemjöl. 1/2 msk fransk senap
Kycklingsoppa med ris

Kycklingsoppa med ris

Fräs riset i en gryta med olja. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka under lock, 15 minuter. Tärna kycklingfiléerna och bryn dem i en stekpanna med olja
Kubbet halab- Irakisk riskubba

Kubbet halab- Irakisk riskubba

Friterade irakiska kubba gjorda med ris och fyllda med köttfärs. Dessa är så himla goda, en stor favorit i Irak
Irakisk potatis kubba

Irakisk potatis kubba

Irakiska “potatisbullar” fyllda med köttfärs. Kryddiga och fantastiskt goda. Smidigt att förbereda dem i god tid och fylla frysen, bara att ta fram och fritera dem direkt när de är frysta
Köttfärslimpa med örtsky

Köttfärslimpa med örtsky

nötfärs. 1salt, + 1 tsk salt. 1svart­peppar, nymald + 1 krm svartpeppar. 1ägg. 1kalvfond, + 2 dl utspädd kalvfond
Köttfärslimpa med kantarellsås

Köttfärslimpa med kantarellsås

Blanda ströbröd och mjölk i en skål, och låt svälla i 5 minuter. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör
Tacosoppa

Tacosoppa

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs färsen smulig i en gryta med smör. Lägg i lök och vitlök och fräs lite till
Lasagnens Dag

Lasagnens Dag

Lasagnens Dag. Hej hej på Lasagnens Dag. Helg igen, och det älskar vi ju alla eller hur. Hoppas ni alla passar på att njuta av lite ledighet så här nu
Hemgjord sushi

Hemgjord sushi

Haka på sushitrenden och lär dig göra egen sushi. Det är enklare än du tror med några få tips på vägen
Fyllda pastarullar

Fyllda pastarullar

Tina spenaten och pressa ur det mesta av vätskan. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och spenat i lite matfett några minuter
Risotto med citron och tomat

Risotto med citron och tomat

Gör så här. Koka upp vatten och buljongtärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör och olja ca 3 min på medelvärme