Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant (24 centimeter i diameter)
4 portioner. 1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis. 3-4 vitlöksklyftor. olivolja. flingsalt. 1 dl blandade helst färska örter (gräslök, persilja, basilika), frusna örter går bra också
Koka pastan al dente. Tärna kassler, bacon och svamp fint. Hacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs svamp, kassler och bacon tills allt börjar fin färg
I veckan gjorde jag en kantarellsås som verkligen blev kanongod och som jag som sagt svängde ihop på en vardagkväll (så ni förstår hur lätt och snabb den är)
Fräs riset i en gryta med olja. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka under lock, 15 minuter. Tärna kycklingfiléerna och bryn dem i en stekpanna med olja
Irakiska “potatisbullar” fyllda med köttfärs. Kryddiga och fantastiskt goda. Smidigt att förbereda dem i god tid och fylla frysen, bara att ta fram och fritera dem direkt när de är frysta