Eller som ensamrätt med en god sallad. Rör ihop äggen med grädden. Krydda med salt och vitpeppar. Fruktig smak med liten sötma, inslag av honungsmelon, gråpäron och fläder
3 dl prästost. 5 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 l färsk svamp 500 gram t ex kantareller och champinjoner 2 msk smör salt svartpeppar 1 tsk rosmarin 4 st ägg 3 dl grädde 3 dl prästost riven långlagrad Till servering bönsallad
Rör smöret tillsammans med mjöl, vatten och finhackad färsk timjan (degen är ganska så kladdig). Stek löken och svampen tillsammans med enbär, salt och peppar, lägg sedan i pajformen
Jag var ledig och passade också på att njuta av en oplanerad dag och en stund under eftermiddagen spenderade jag i skogen med Sebbe och Olle, gummistövlar och en korg
) vad passar inte bättre än en god och fyllig svamppaj. I detta receptet har jag använt mig av champinjoner, kantareller och karljohansvamp men det går bra med vilka sorter som helst
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl och smör i tärningar i matberedaren med kniven monterad. Blåser pajdegen upp under tiden så picka sönder blåsan med en kniv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.