Min Kokbok

Min Kokbok

  • 38 Recept
Pasta Carbonara med knaprig bacon

Pasta Carbonara med knaprig bacon

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Krämig Carbonara sås 1 st gul lök(ar) , hackad 3 st champinjoner , färska, hackade 0,5 st röd paprika , finhackad 1 paket bacon 3 dl vispgrädde , 40 % 1 msk smör 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar , grovmalen 1 dl ost , riven, grevé, gouda, västerbotten eller liknande 1 st färsk persilja , finhackad 2 st äggula(or) Spaghetti 0,5 paket spaghetti , barilla No7 Köp receptet
Chili con carne

Chili con carne

450 g vita bönor (i tomatsås) 400 g kidneybönor 2 gula lökar, hackade 1 grön paprika, hackad 500 g köttfärs 2 klyfta vitlök, pressade 1 tsk chilipulver 800 g krossade tomater salt peppar olja chilipulver paprikapulver
Långkokt fläskkotlett

Långkokt fläskkotlett

Bryn kotletterna i stekpanna med smör på hög värme så det får fin färg. Salta och peppra. Lägg i bitar av morötter och lök, vitlök och slå på vatten så att det täcker köttet + soya, fond, sirap, lagerblad, pepparkorn och balsamvinäger
Wallenbergare

Wallenbergare

Ingredienser Portioner. 4 Wallenbergare 400 g finmalen kalvfärs 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 äggulor 3 dl vispgrädde 2 dl ströbröd 50 g smör Potatispuré 800 g potatis 1 dl vispgrädde 1/2 dl mjölk (3%) 50 g smör 1 tsk finrivet citronskal 1 krm riven muskot ca 1/2 tsk salt Ärter 1 dl vatten 2 msk smör 1/2 finhackad gul lök 2 krm salt 200 g frysta gröna ärter Till servering 50 - ca 100 g brynt smör rårörda lingon Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Inkokt lax med kall dillsås och ägghalvor

Inkokt lax med kall dillsås och ägghalvor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 bit(ar) laxfilé(er) , ca 150 gr/st, portionsbitar Lag 1 l vatten 4 st lagerblad , 4-5 15 st kryddpepparkorn , 15-20 1 st gul lök 1 st morot 0,5 dl ättiksprit , (12%) 1 msk äppelcidervinäger 1 msk salt 0,5 kruka(or) färsk dill , stjälkarna från dillen som används till såsen Dillsås 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs 0,5 msk äppelcidervinäger 0,5 kruka(or) färsk dill , 1 knippe 1 krm salt , krydda efter smak 1 krm peppar , krydda efter smak Tillbehör 4 st ägg 24 st räkor Köp receptet
Mustig kantarellsoppa med portvin

Mustig kantarellsoppa med portvin

Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt sjuda i 10–15 minuter. 8-10 dl kantareller. 12-3 schalottenlökar
Hälleflundra med vitvinssås

Hälleflundra med vitvinssås

1Koka ihop tills ca 5 dl återstår, ca 30 min. 1Hetta upp en panna och stek hälleflundran 2 min per sida
Italienska kycklingrullar med salami och mozzarella

Italienska kycklingrullar med salami och mozzarella

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kyckling 600 gram kycklingfilé , tvådelad 1 förpackning salami , ca 80 gram 0,5 kruka(or) basilika 125 gram mozzarella Tillbehör 0,5 st gurka 125 gram körsbärstomater 2 dl ris Tomatsås 1 förpackning passerade tomater 1 dl grädde 2 msk kycklingfond , koncentrerad 2 st vitlöksklyfta(or) 1 nypa(or) socker 0 st salt 0 st svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Kanelbullar

Kanelbullar

Arbeta degen smidig cirka 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand, klicka i smör under tiden. Låt jäsa under duk cirka 45 minuter. Låt jäsa under duk 30 minuter. Grädda på mittenfalsen cirka 10 minuter tills bullarna har fin färg och känns lätta. Låt jäsa och pensla som ovan, grädda i ugnens nederdel på 200 grader, cirka 20 minuter
Kokt kyckling med currysås

Kokt kyckling med currysås

Koka upp vatten, salt, purjolök, morot, lagerblad, vitpepparkorn, persilje- och timjankvistar i grytan, ca 10 minuter. Lägg ner kycklingen och låt den sjuda under lock i ca 50 minuter. Låt såsen koka i 5 minuter
Äggost från Bohuslän

Äggost från Bohuslän

Ingredienser Portioner. 8 6 ägg 5 dl gräddfil 3 l mjölk 1/2 dl socker Till servering ev sylt ev bär Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jordärtskocka+soppa

Jordärtskocka+soppa

400 g jordärtskocka200 g potatis1 schalottenlök5 dl vatten1 hönsbuljongtärning1 dl vispgräddesalt, pepparSkala rotsakerna och skär i mindre bitar
Fiskgratäng med sjötunga

Fiskgratäng med sjötunga

Låt såsen sjuda ett par minuter under omrörning och ta det sedan från värmen. Istället är det i matrummet på matbordet som de blir action ikväll, vi ska nämligen bjuda kompisar på fondue så dom får minsann laga till sin egen middag - ingen dum arbetsfördelning om ni frågar oss