Fisk

Fisk

  • 11 Recept
Kall dillsås till fisk

Kall dillsås till fisk

Den här såsen påminner lite om den man fick i skolan tillsammans med sprödbakad spätta och potatis, men den är inte exakt likadan
Marit Bjørgens ugnsbakade torsk

Marit Bjørgens ugnsbakade torsk

Sätt ugnen på 180°. Skär torsken i 4 bitar och lägg i en smord ugnsfast form. Salta och peppra.  Riv ost och blanda med senap, grädde och finhackad gräslök
Fiskgratäng med ajvar relish

Fiskgratäng med ajvar relish

Blanda crème fraiche och ajvar relish och klicka på fisken. Blanda brödsmul, riven ost och persilja och strö över fisken
Sesampanerad fisk med curryris

Sesampanerad fisk med curryris

Skölj och torka av fisken. Vänd först fisken i ägget och sedan i sesamfröblandningen. Stek fisken i lite matfett på medelvärme tills fisken har vacker färg och är genomstekt, ca 4 minuter per sida. 300 g fiskfilé