Kött

Kött

  • 25 Recept
Ingers långpanna

Ingers långpanna

Fräs lök och köttfärs, tillsätt pressade vitlöksklyftor och tomatpué. 400-500 g köttfärs. 2 köttbuljongtärningar
Italiensk fläskfilégryta med färska örter

Italiensk fläskfilégryta med färska örter

Strö salt och peppar på köttet. Lägg i köttet och bryn det runt om. Lägg tillbaka köttet i grytan och låt det steka med kryddorna i några minuter, späd med vatten och vin
Härlig karré

Härlig karré

Lägg köttet i en ugnsform och slå såsen över. Ser mitten av köttet välstekt ut täcker du med aluminiumfolie de sista 10-15 minuterna
Medelhavssallad med kikärtsris och basilikadressing

Medelhavssallad med kikärtsris och basilikadressing

Ingredienser Portioner. 4 1 dl frysta granatäppelkärnor finrivet skal och saft av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1 dl saft) 1 kruka basilika 2 tsk dijonsenap 1 tsk vitvinsvinäger 1 dl olivolja salt svartpeppar 4 port ris av kikärtor 150 g haricots verts 1 silverlök 1/2 gurka 250 g gula körsbärstomater 2 mozzarellaostar (à 125 g) 2 dl kalamataoliver utan kärnor Lägg till i inköpslistan
Kassler med ädelost och valnötter

Kassler med ädelost och valnötter

Blanda vispgrädde, crème fraiche och ädelost i en kastrull. Låt koka upp på svag värme. Lägg skivad kassler på ett smort ugnsfat
Halloumi & köttfärs biffar

Halloumi & köttfärs biffar

Testade att göra en ny sorts biff igår. Resultatet blev kanon. Prova. ). Du behöver. 500 g nötfärs. 200 g halloumi
Grillad vildsvinsfilé med mumsig sås

Grillad vildsvinsfilé med mumsig sås

Suveränt kött. Jag lät sedan köttet vila i folie medan jag tog fram övriga ingredienser på bordet. Till köttet serverades ugnsrostade färskpotatisar, morötter, lök och diverse örter från trädgården (timjan, salvia, bladpersilja, rosmarin och kinesisk gräslök)
Stifado - grekisk köttgryta

Stifado - grekisk köttgryta

Sila av köttet från marinaden. Bryn köttet i olivolja och smör. Tillsätt i grytan med köttet och marinaden
Krämig mör lövbiffsgryta med senap- och dragon

Krämig mör lövbiffsgryta med senap- och dragon

1Vatten, 3 msk köttfond (kalv, ox). 1Rör ner lökfräset med köttet och häll sedan på vatten så det knappt täcker, rör ner fond och soja och låt puttra under lock i ca 2 timmar