12 personer
Ingredienser 2 kg fläskfilé 2 kg fläskfilé 1 msk salt 0,5 tsk svartpeppar, nymald Potatis- och rödbetssallad: , 1 kg färskpotatis 1 kg rödbetor 2 bacon, (à 140 g) 100 g valnötter 300 g sallad, blandad 200 g blåmögelost Olivoljedressing: 0,75 dl olivolja 0,5 dl balsamvinäger, vit 1 msk honung 1 msk dijonsenap 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar, nymald Blue cheese-sås: 200 g ädelost 1 dl mjölk
Här har vi spenderat förmiddagen med att semesterförbereda vår lägenhet, städat och ställt i ordning så att det inte ska behövas göras ett endaste dugg av den sortens sysslor de kommande tre veckorna
Denna fantastiska kotlettrad med ben, fetkappa och svål härör nämligen från den halva rapsgris jag hade nöjet och privilegiet att få stycka hos Scan i början av mars i år
Det här är första året som vi går på grillmässan men det är skönt att det är utomhus så att det funkar att ta med Felicia i barnvagn (hoppas att hon kan passa på att sova under hela eventet)
Krydda med salt och peppar. Förbered grillen med briketter i halva grillen. Helgrillad marinerad fläskfilé, ugnsrostade potatisskivor och en god kall sås
Hoppas att även du får njuta av härliga grillkvällar. En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsalladmed mangold, grön paprika och haricot verts
Eftersom vi skulle äta vår fläskfilémed en nudelsallad så passade Håkan på att testa ett recept på en vietnamesisk dippsås som han visste fanns i Lisas bok "Det godaste jag vet"
valfri sort (här användes Gouda). Toppa med smakrik riven ost och gratinera i ugn i ca. Serveras med fördel till pressad potatis, eller annan potatis, men går nog även utmärkt till pasta eller ris
Bryn köttet och salta och peppra. Låt koka upp under vispning och lägg sedan ner köttet i grytan. Skölj gourmetpotatis eller delikatesspotatis i ett durkslag och lägg i en ugnsform
Servera med nykokt pasta, grovt hyvlad parmesan och en god sallad. Stek den finhackade svampen och purjon försiktigt tillsammans med salt, peppar och paprikapulver tills det mjuknar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.