1 ca
750 g fläskfilé 0,75 dl vetemjöl 1 msk smör 2 msk olivolja 2 klyftor vitlök, finhackad 2 lagerblad 2 stjälkar färsk rosmarin, repad 2 msk färsk salvia, hackad 0,5 krm malen peperoncino (eller chiliflakes) ca 1 dl vatten ca 1 dl torrt vitt vin 150 g mascarpone salt svartpeppar 0,5 dl persilja, finhackad
1 Till
servering4 port ris, koktPutsa köttet fritt från hinnor och skär det sedan i bitar. Strö salt och peppar på köttet. Sprid ut mjölet på en tallrik och vänd bitarna i mjölet, så att de blir täckta. Hetta upp en gryta med olivolja och smör. Lägg i köttet och bryn det runt om. Lyft ur bitarna och lägg dem på ett fat, ställ åt sidan. Häll lite olivolja i grytan. Tillsätt vitlök, smulat lagerblad, örtkryddor (ej persilja) och chili. Låt alltsammans fräsa på mycket låg värme ca 2-3 minuter. Lägg tillbaka köttet i grytan och låt det steka med kryddorna i några minuter, späd med vatten och vin. Låt koka ca 20 minuter. Späd med lite vatten om det behövs och smaka av med salt och peppar. Låt ev vätska rinna av mascarponen, rör den till en jämn smet och blanda sedan i persilja. När grytan kokat färdigt, rör ner mascarponekrämen (den får inte koka). Servera köttet med den krämiga såsen och kokt ris.
färska champinjoner. Nu ska ni få receptet på en riktigt god gryta med fläskfilé och en massa annat gott, passar perfekt att bjuda på imorgon för att avsluta helgen på bästa sätt
Lägg ner fläskfilén tillsammans med bacon och löken. För en tjockare sås, skaka ihop vetemjöl med en slurk av såsen till en klumpfri redning och häll ner i grytan igen
Skölj och skiva purjolöken och låt fräsa med. Servera med en sallad. 4 dl crème fraiche franska örter. När grabben bjuder på mat blir det enkelt och GOTT
Nu vänner har jag ett gott recept att dela med mig av. Jag svängde ihop denna goda fläskfilégrytan. Ska ladda mina batterier på Kreta, komma hem med nya tag nu när renoveringen är bakom oss *pust* Känner mig dränerad på energi
Jag har ju glömt att ge er receptet på den här kanongoda grytan med många av mina favoritsmaker som tillsammans gjorde en sås som man vill äta med sked för att få upp allt
Han kallar receptet "Sauté på fläskfilé med örtsås" men jag som knappt vet vad "sauté" är och dessutom har ändrat en del på receptet kallar den helt enkelt "Fläskfilégrytamedörter", enkelt och bra ☺
Italiensk paj med bl. I natt vaknade jag vid ett-tiden och då hade jag redan hunnit drömma två mardrömmar att jag blir jagad och inte hinner fram i tid dit jag ska för jag måste ta omvägar hela tiden för att bli av med förföljarna
Ringla örtolja runt och garnera medfärskaörter. Ta upp gelantinbladen och smält dem över svag värme med några matskedar av färskostblandningen och bred ut massan över kavringsbotten
Sist vi var hos syrran, så hade hon bakat focaccia med soltorkade tomater, fetaost och färskaörter. Det kommer även att serveras en pastasås med fläskfilé och kantareller och pappardelle
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.