Italiensk fläskfilégryta med färska örter
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 750 g fläskfilé
  • 10,75 dl vetemjöl
  • 11 msk smör
  • 12 msk olivolja
  • 12 klyftor vitlök, finhackad
  • 12 lagerblad
  • 12 stjälkar färsk rosmarin, repad
  • 12 msk färsk salvia, hackad
  • 10,5 krm malen peperoncino (eller chiliflakes)
  • 1 ca 1 dl vatten
  • 1 ca 1 dl torrt vitt vin
  • 1150 g mascarpone
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 10,5 dl persilja, finhackad
  • 14 port ris, kokt
  • 1 ca 750 g fläskfilé 0,75 dl vetemjöl 1 msk smör 2 msk olivolja 2 klyftor vitlök, finhackad 2 lagerblad 2 stjälkar färsk rosmarin, repad 2 msk färsk salvia, hackad 0,5 krm malen peperoncino (eller chiliflakes) ca 1 dl vatten ca 1 dl torrt vitt vin 150 g mascarpone salt svartpeppar 0,5 dl persilja, finhackad
  • 1 Till servering4 port ris, koktPutsa köttet fritt från hinnor och skär det sedan i bitar. Strö salt och peppar på köttet. Sprid ut mjölet på en tallrik och vänd bitarna i mjölet, så att de blir täckta. Hetta upp en gryta med olivolja och smör. Lägg i köttet och bryn det runt om. Lyft ur bitarna och lägg dem på ett fat, ställ åt sidan. Häll lite olivolja i grytan. Tillsätt vitlök, smulat lagerblad, örtkryddor (ej persilja) och chili. Låt alltsammans fräsa på mycket låg värme ca 2-3 minuter. Lägg tillbaka köttet i grytan och låt det steka med kryddorna i några minuter, späd med vatten och vin. Låt koka ca 20 minuter. Späd med lite vatten om det behövs och smaka av med salt och peppar. Låt ev vätska rinna av mascarponen, rör den till en jämn smet och blanda sedan i persilja. När grytan kokat färdigt, rör ner mascarponekrämen (den får inte koka). Servera köttet med den krämiga såsen och kokt ris.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.