Fisk

Fisk

  • 30 Recept
Torsk med räkor, musslor och ägg

Torsk med räkor, musslor och ägg

Lägg upp ovan på fisken, dekorera med en citronklyfta och en dillvippa. Nästan lite sommarkänsla över den här rätten
Bakad torskrygg med beurre blanc och knaperstekt bacon

Bakad torskrygg med beurre blanc och knaperstekt bacon

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Torskrygg med bacon 500 gram torskrygg 4 krm salt 2 krm svartpeppar 2 msk Mat
Ljuvlig fiskgratäng med kräftor och fetaost

Ljuvlig fiskgratäng med kräftor och fetaost

Lägg fiskbitarna i en smord ugnsform. Lägg ost och kräftor på fisken. Häll det över fisken. 500 g torsk eller annan vit fisk, i portionsbitar. Fisk 500 g torsk eller annan vit fisk, i portionsbitar
Musselpasta med krämig vinsås

Musselpasta med krämig vinsås

1 Borsta och skölj musslorna i kallt vatten. Släng bort trasiga. musslor och de som inte sluter sig när man knackar på dem
Gratinerade havskräftor

Gratinerade havskräftor

Sätt ugnen på max värme och grill. Blanda mjukt smör med hackad persilja, pressad vitlök, chiliflakes, svartpeppar, citronsaft och salt i en bunke
Havskräftor, 
serveras med citron- och dragonsmör

Havskräftor, 
serveras med citron- och dragonsmör

Citron- och dragonsmör. 
Smält 50 g av smöret tillsammans med olivoljan. Låt svalna något. Blanda ner citronsaften, citronzesten, dragonen och dillen och vispa ner resten av smöret tillsammans med lite salt och peppar
Pankopanerad spätta med brynt smöremulsion och fräsch gurksallad

Pankopanerad spätta med brynt smöremulsion och fräsch gurksallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Pankopanerad spätta 600 gram spättafilé 0 salt 1 dl vetemjöl 2 st ägg , uppvispade 2 dl pankoströbröd 0 smör , att steka i Brynt smöremulsion 100 gram smör 2 st äggula(or) 1 tsk dijonsenap 0 salt Gurksallad 1 st gurka 1 st röd lök , liten 0,5 dl vatten 1 msk ättiksprit , 12 % 1 msk honung 1 kruka(or) dill , hackad 0 salt 0 svartpeppar 0 citronskal Tillbehör 800 gram potatis(ar) Köp receptet Näringsvärde Kcal
Halstrad abborre med baconpotatis

Halstrad abborre med baconpotatis

Salta rejält både i och på fisken. Fyll fisken med enris och en klick smör. Bädda in fisken i enris på ett grillgaller och lägg sedan över elden
Blåmusselgryta med fisk och grönsaker

Blåmusselgryta med fisk och grönsaker

Lägg ned fisken och fänkål låt den sakta koka klar innan potatisen tillsätts. 600 g fisk, skuret i gaffelvänliga bitar. Till grytan600 g fisk, skuret i gaffelvänliga bitar 0,5 fänkål, fint skivad 500 g potatis, tärnad och förkokt 8 körsbärstomater, delad 4 msk örter, ex dill, persilja, sticklök ex 4 msk purjolök, friterad Surdegsbröd
MOJITOSILL

MOJITOSILL

Skär 1 lime i tunna skivor. Häll av lagen från sillen och skär den i bitar. Pressa 1 lime i sillagen och blanda med sill, limeskivor, och lätt mortlad mynta
Musslor kokta i tomater och öl

Musslor kokta i tomater och öl

En väldigt god variant av kokta musslor där buljongen blir otroligt mustig och god av ölen, tomaterna och senapssmaken, serveras enkelt med en bit rostat bröd och lite vitt vin i glaset
Fiskspett med aioli  och risotto Milanese

Fiskspett med aioli och risotto Milanese

Fiskspett. Skala räkorna och dela fisken i bitar, 3x3 cm. Aioli. Blanda äggula, pressad vitlök och senap. Vispa i oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle
Susannes mammas röding

Susannes mammas röding

Salta och peppra fisken, lägg i en ugnsform. Stek i ugnen tills fisken nästan är klar, tiden kommer bero på hur stor fisken och ugnen är så man behöver hålla koll
Kräftstjärtar på kreolskt vis

Kräftstjärtar på kreolskt vis

5 dl fiskbuljong. Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Tärna tomaten. Ta bort kärnor och hinnor från chilin
Himmelska musslor

Himmelska musslor

Ingredienser 2 kg blåmusslor - färska 1 st gul lök 1 st fänkål 1 st vitlöksklyfta 1 msk Olivolja 3 dl vitt vin 150 g Smör 2 msk Olivolja 15 st basilikablad 1 dl kruspersilja     peppar och eventuellt salt Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell