cowgirl66an
cowgirl66an
sill inläggningar

fisk

  • 44 Recept

Cioppino

Nu går det mot varmare tider även här i Fjällen, det tinar i en väldans fart och alla skidbackarna har stängt för säsongen
Inlagd abborre med kantareller

Inlagd abborre med kantareller

Stek fisken gyllenbrun i smöret. Lägg den stekta fisken på hushållspapper så att fettet rinner av. Börja med lagen

Lax soppa med sparris och creme fraiche

Tillsätt 8dl kokande vatten och fiskbuljongen. 1 st fiskbuljong. Smält smöret i en gryta. Hacka purjo och schalotten lökarna och pressa vitlöken, häll i grytan
Gravad lax

Gravad lax

Ingredienser Portioner. 4 1 kg fryst lax (mellanbiten) 2 tsk grovstött vitpeppar 4 msk salt 4 msk strösocker grovhackad dill Lägg till i inköpslistan
Klassisk gravad lax med senapssås

Klassisk gravad lax med senapssås

Fjälla laxsidan och torka den, men skölj den inte. Plocka ut benen med en platt tång. Blanda socker, salt och vitpeppar och strö blandningen på laxens båda sidor

Laxburgare med Couscous

se 800 gram fiskfärs. 4 - 6 portioner. 1. Blanda allt utom färsen, låt det svälla och vänd därefter ned färsen
Fiskfylld savoykål

Fiskfylld savoykål

Vi spånade vidare på idén och fisk kändes av någon anledning som det självklara valet att färsa till och packa in i kålbladen
Thailändska fiskkakor med fänkålssallad

Thailändska fiskkakor med fänkålssallad

I går reste vi iväg långt bort till ett av herr Mårtenssons favoritresemål, närmare bestämt till Thailand och närmare bestämt med hjälp av smarriga fiskkakor
Dagens recept: Fiskfärsbiffar

Dagens recept: Fiskfärsbiffar

Bryn matfettet i en stekpanna och lägg i några fiskbiffar åt gången. I vissa fiskaffärer kan man köpa färdigmald fiskfärs
Fiskburgare med romsås

Fiskburgare med romsås

Dessa fiskburgare har jag malt färsen själv med hjälp av min nya OBH Nordica Hercules Kitchen Machine köttkvarn genom Buzzador
Fiskkakor

Fiskkakor

Fiskkakor som äts i isbergssalladsblad och doppas i en god dressing. Fiskkakan i sitt isbergsblad och dressingen
Aioli Sill

Aioli Sill

Ingredienser. 300g Sillfilé. 2,5 dl Vatten. 0,5 dl Ättika, 12%. 1 msk Flingsalt. 2 Äggulor. 2 dl Olivolja. 1 knippe Gräslök, klippt
Rökt Makrill

Rökt Makrill

I Strömstad passade vi på att ta båten ut till det stilla sundet och fiska makrill i kvällssolen. För min del lyckades jag få fem fina makrillar på kroken under våra fisketurer
Stekt makrill med vitlök och persilja

Stekt makrill med vitlök och persilja

Makrill är en nyttig fisk som vi ofta återvänder till, vi gillar den knaprigt stekt med smakrika tillbehör att det dessutom går fort gör ju inte saken sämre
Makrill i tomatsås med oliver och fetaost

Makrill i tomatsås med oliver och fetaost

Förr i tiden när vi åt fisk så var det i stort sett lax vi åt. Och det finns ju massvis av andra, goda fisksorter som man kan laga god mat av
Makrill med sötsur sås

Makrill med sötsur sås

Stek i smör på båda sidor tills fisken är genomstekt. Gör såsen i stekpannan där fisken precis har stekts (gör inte rent stekpannan emellan)
Inlagd makrill

Inlagd makrill

Filéa makrillarna och ta bort så många småben som möjligt. Vattna ur den salta makrillen i ca 12 timmar