Eftersom det då är starten på veckan så betyder det ju att fiskdagen närmar sej (eller så är den här redan beroende på när du läser) för på tisdagarna äter vi ju fisk eller hur
Tillsätt 8dl kokande vatten och fiskbuljongen. 1 st fiskbuljong. Smält smöret i en gryta. Hacka purjo och schalotten lökarna och pressa vitlöken, häll i grytan
Fjälla laxsidan och torka den, men skölj den inte. Plocka ut benen med en platt tång. Blanda socker, salt och vitpeppar och strö blandningen på laxens båda sidor
I går reste vi iväg långt bort till ett av herr Mårtenssons favoritresemål, närmare bestämt till Thailand och närmare bestämt med hjälp av smarriga fiskkakor
Eftersom min sambo inte själv är överdrivet förtjust i fisk och skaldjur, behöver jag väl knappt ens nämna hur osjälvisk han är när det gäller presenter
I Strömstad passade vi på att ta båten ut till det stilla sundet och fiska makrill i kvällssolen. För min del lyckades jag få fem fina makrillar på kroken under våra fisketurer
Makrill är en nyttig fisk som vi ofta återvänder till, vi gillar den knaprigt stekt med smakrika tillbehör att det dessutom går fort gör ju inte saken sämre