1 kokt
eller pressad potatisSkala och finhacka löken. Stek den mjuk i smör utan att den tar färg. Mosa potatisen med en gaffel i en bunke. Blanda i ägg och ströbröd och låt det svälla en stund. Blanda i fiskfärsen och den stekta löken, sockra, salta och peppra. Blanda till en smidig smet. Stek gärna ett litet prov för att smaka av kryddningen. Forma färsen till runda bullar. Snabbast och på restaurangsätt gör du dem genom att lägga färsen i en spritspåse och klicka ut lagom stora bullar. Stek dem gyllenbruna i smör. Lökstuvning
Ansa under tiden salladslöken och skär den i mindre bitar. Koka den några minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Värm crème fraiche och grädde i en kastrull. Blanda i kaviaren, smaka av sältan samt peppra. Vänd försiktigt ned löken. Servera allt rykande varmt med kokt eller pressad potatis. Skulle tro att det smakar.
Har redan en massa idéer och recept att laga och dela med mig av. Hacka gullök, vitlök och salladslök. Detta skulle jag gissa beror på att jag använde ekologiska kärnor där men inte här, så nästa gång ska jag testa med ekologiska
Lördagens middag med vännerna P och K inleddes med Crème Ninon. I lördags halstrade vi rödingfiléerna, och serverade dem med ett riktigt smörig, fluffig potatispuré
Toppa med fint strimlad salladslök och rostade sesamfrön. vilket gjorde att frasigheten försvann, så nästa gång kommer jag nöja mig med att ha såsen bredvid och doppa blomkålen i istället
Jag hoppas att du hittat något frestande bland mina tidigare fiskrecept - tomatströmming, torskrygg med pestotäcke, gravad lax, ugnsbakad lax med Bostontäcke, örtpanerad havskatt - för idag tänkte jag i stället bjuda på något helt annat
Väl värt besväret, och populärt hos hela familjen - med andra ord något jag gärna lagar igen. Blanda alla ingredienser tillsammans med fläskfärsen i en bunke till en jämn smet
Gräddig kantarellsmak i kombination med färska champinjoner, krispig salladslök, litet sting av chili, och det som alltid lyfter en vanlig vardagslunch
Hacka hasselnötterna och blanda med vinägern och oljan. Sallad av rökt makrill, ägg, salladslök, västerbottensost och hasselnötsvinägrettVårsmaker i en lättlagad och läcker sallad
Toppa medsalladslök och dressa med citronsaft, olivolja, salt och peppar. I alla fall om man som jag bor i en lägenhet med en massa takfönster som inte bara släpper igenom ljus utan också värmer upp rummen rejält
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.