Fiskköttbullar med kaviarstuvad salladslök
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g fiskfärs
  • 12 gula lökar, små
  • 1 smör, till stekning
  • 11 msk potatis, kokt kall
  • 12 ägg
  • 13 msk ströbröd
  • 11 nypa socker
  • 1 salt och peppar
  • 11 knippe salladslök
  • 11 dl crème fraiche
  • 10,5 dl vispgrädde
  • 11 msk Slotts kaviar
  • 1 kokt eller pressad potatisSkala och finhacka löken. Stek den mjuk i smör utan att den tar färg. Mosa potatisen med en gaffel i en bunke. Blanda i ägg och ströbröd och låt det svälla en stund. Blanda i fiskfärsen och den stekta löken, sockra, salta och peppra. Blanda till en smidig smet. Stek gärna ett litet prov för att smaka av kryddningen. Forma färsen till runda bullar. Snabbast och på restaurangsätt gör du dem genom att lägga färsen i en spritspåse och klicka ut lagom stora bullar. Stek dem gyllenbruna i smör. Lökstuvning
  • Ansa under tiden salladslöken och skär den i mindre bitar. Koka den några minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Värm crème fraiche och grädde i en kastrull. Blanda i kaviaren, smaka av sältan samt peppra. Vänd försiktigt ned löken. Servera allt rykande varmt med kokt eller pressad potatis. Skulle tro att det smakar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.