Färs - kyckling, fläsk, lamm

Färs - kyckling, fläsk, lamm

  • 28 Recept
Nordafrikansk lammfärsgryta

Nordafrikansk lammfärsgryta

4 Gryta 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 morötter 1 tsk kummin ca 500 g lammfärs 2 msk olja 1 tsk gurkmeja 2 krm mald kanel 1/2 tsk mald koriander 2 lagerblad 2 msk tomatpuré 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 förp krossade tomater (à 390 g) 1 förp kokta kikärter (à 380 g) salt svartpeppar Tillbehör 4 port quinoa eller annat gryn 1/2 kruka persilja 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan
Kycklingbullar i curry- och jordnötssås

Kycklingbullar i curry- och jordnötssås

Vänd sedan ner kycklingfärsen och blanda väl. Under tiden hackar du den färska koriandern. Stek bullarna i smör i en stekpanna, 7-8 min, i två omgångar. 500 g kycklingfärs. 5-1 tsk salt. 5-1 msk färskpressad limesaft. 1 kruka färsk koriander
Kycklingbullar i curry- och jordnötssås

Kycklingbullar i curry- och jordnötssås

I den här matfoldern som jag norpade med mig från Bak- & Chokladfestivalen nu i veckan, hittade jag den här goda kycklingrätten som jag var tvungen att testa omgående
Kycklingbullar med persilja och citron

Kycklingbullar med persilja och citron

6 1 gul lök 1 dl hackad persilja 2 ägg 2 dl havregryn 1 msk finrivet citronskal 2 tsk salt 1 tsk grovmalen svartpeppar 800 g kycklingfärs 2 msk smör 2 msk neutral olja Lägg till i inköpslistan
Supergoda kycklingbollar i röd curry

Supergoda kycklingbollar i röd curry

Forma färsen till små, små bollar. 400 g kycklingfärs. Börja med att blanda kycklingfärsen med äggula, 1/2 msk röd currypasta, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. 400 g kycklingfärs
Kycklingbullar tandoori

Kycklingbullar tandoori

4 Kycklingbullar 1 rödlök 1 msk olja 1/2 dl ströbröd 1 dl mjölk ca 500 g kycklingfärs 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar 2 msk tandoorikrydda 1 msk olja 4 port ris Limeyoghurt skal av 1 lime 1 tsk honung 2 dl matyoghurt Sallad 1/2 gurka 1 morot 150 g rättika 3 salladslökar 1 msk färskpressad limesaft 2 msk olja 1 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
Kokossoppa med kycklingfrikadeller

Kokossoppa med kycklingfrikadeller

8 Kycklingfrikadeller 1 röd peppar 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 1 kruka koriander 400 g kycklingfärs 1 ägg 1/2 tsk salt Soppa 1 gul lök 2 msk riven färsk ingefära 200 g savoykål eller vitkål 1 citrongräs 1 msk curry 1 tsk olja 5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 800 ml kokosmjölk 2 msk japansk soja salt och peppar Ärt- och sesamtopping 100 g ärtskott 1 lime, pressad limesaft (1 lime motsvarar 1 msk pressad) 1 msk svarta eller vita sesamfrön 2 tsk olja Lägg till i inköpslistan
Kalasgoda färsbiffar

Kalasgoda färsbiffar

Blanda kalvfärsen med saltet, då binder färsen vätskan bättre. Arbeta ihop det till en smidig färs. Forma färsen till ca 9 stycken biffar i vattensköljd hand, med hjälp av en stor sked. 400 g kalvfärs
Kycklingbiffar i Ajvarsås

Kycklingbiffar i Ajvarsås

En näve hackad persilja (färsk eller fryst). Kycklingbiffar, ca 3-4 port. 500 g kycklingfärs. 2-3 vitlöksklyftor. 2-3 msk ajvar (jag använder mild ajvar). Bryn biffarna i smör ca ca 2-3 min på varje sida så biffarna får lite färg. Ajvarsås 3-4 port. 4-5 msk ajvar. Lägg sedan ner kycklingbiffarna och låt puttra i 15-20 min. AjvarajvarsåskycklingKycklingbiffar ca 3-4 port. 3-4 port. 500 g kycklingfärs. 2-3 vitlöksklyftor En näve hackad persilja (färsk eller fryst). 2-3 msk ajvar (jag använder mild ajvar). 4-5 msk ajvar
Penne med lammfärssås, fetaost, oliver och kapris

Penne med lammfärssås, fetaost, oliver och kapris

I helgen blev det en pasta med en god lammfärssås till. En mycket god rätt och lammet har sin egna speciella smak som gifter sig jättebra med fetaosten och den salta kaprisen
Asiatisk kycklingfärsgryta med shiratakinudlar och lime

Asiatisk kycklingfärsgryta med shiratakinudlar och lime

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kycklingfärsgryta 0,5 st purjolök(ar) 1 msk färsk ingefära 1 klyfta(or) vitlök 0,5 st röd chili 0,5 msk rapsolja 300 gram kycklingfärs 1 msk fish sauce 1 msk japansk soja 250 ml kokosgrädde 65 gram färsk bladspenat 0,5 st lime 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 200 gram shiratakinudlar 0,5 st lime Köp receptet Näringsvärde Kcal
Kycklingfärssås

Kycklingfärssås

för lite krämigare köttfärssås. Rör ner kycklingfärsen och låt allt fräsa ihop och få lite färg. för lite krämigare köttfärssås
Pasta med lammfärssås

Pasta med lammfärssås

Lägg i lök, vitlök och soltorkade tomater-creme. Idag gjorde jag en god lammfärssås. Penne med lammfärssås, fetaost, oliver och kapris
Marockansk lammgryta

Marockansk lammgryta

Fräs alla grönsaker tillsammans med lammfärs i olja i en rymlig stekgryta. Strö dill- och paprikablandningen över grytan
Persiljejärpar med skysås

Persiljejärpar med skysås

Smula sönder det uppblötta brödet och blanda det med kalvfärs, ägg, kalvfond, persilja, salt och peppar