En spanskt tortilla är Spaniens svar på den franska bondomeletten. Hittar man inte manchegoost går det lika bra med parmesan, Grana Padano eller annan smakrik hårdost
Lägg allt på en plåt och blanda med pressad vitlök, lite olja, salt och nymald svartpeppar. Stek chorizo runtom och den halva citronen på snittytan i en stekpanna med olja
Den kryddas med sött paprikapulver, fänkålsfrön, svartpeppar och peperoncino. Både salsiccia Di Calabria och spansk chorizo stoppas i vanliga grisfjälster vilket gör att dom torkar snabbare
Nagga bottnen med en gaffel. Täck eventuellt med foliepapper. Hacka lök och vitlök fint Stek löken i lite olivolja eller smör, med lite salt Den får inte få färg
Kanske den godaste gryta jag gjort och då är ändå min Älggryta med svamp och lök sjukt god. Red av grytan och späd ev om du vill ha mera sås smaka ev av med mera salt, peppar, örter, vinäger, senap och lingonsylt, kan behövas eftersom jag har tagit mera vätska än i orginalreceptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.