Veganska bönburgaremed chiafrön, tillsammans med matvetesallad. I mitt försök att äta mer vegetarisk mat experimenterade jag för några veckor sedan fram ett riktigt bra recept på bönburgare
Blanda ihop saften från en lime med olivolja, salt och peppar och ev chilipulver. Ett väldigt gott och enkelt tillbehör nu när värmen börjar komma är mangosalsa
Ingredienser Portioner. 4-6 2 mango 1 röd chili 1 liten rödlök 2 - ca 3 msk färskpressad limejuice 1 dl hackad koriander eller persilja 2 msk olivolja 2 krm salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Denna salsa/sallad blev jag bjuden på av mormor efter jobbet en dag och kunde inte undgå att göra själv efteråt då den var så in i norden god (och enkel att göra), så här delar jag nu med mig av receptet
mogna mango. 1salladslökar. 1liten bit färsk chili, styrka efter egen smak. 1lime, pressad. 1svartpeppar1. Skär mangon i bitar, strimla salladslöken och finhacka chilin
Gröp ur avokadon med en stor sked. Mangosalsan är klar att serveras. Lägg i skålen med mangon. 11 dl hackad bladpersilja eller färsk koriander (valfritt)Skala mangon med en potatisskalare
Fyll pitabröden med sallad, salsa och bönburgare. Mixa samman bönor och lök med bakpulver, potatismjöl, spiskummin, salt och peppar i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer
Gjorde dessa underbart goda bönburgare i helgen och tänkte därför dela med mig av receptet idag. Mixa samman bönor och lök med bakpulver, potatismjöl, spiskummin, salt och peppar i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer
Burgaren är en del av mitt quest efter den perfekta bönburgaren. Att nu komma tillbaks, hänga med brorsans fyra år yngre polare, varav ingen har barn, alla har bil och de flesta olika typer av knegarjobb var onekligen en flashback
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.