När du tillslut vänder dem så ska hela rårakan vara ihopbakad och ha en fast form, därefter behövs bara stekningtillsovansidan också fått färg och blivitkrispig, sedan är de klara
Franska rårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billigaingredienser. Vi käkade våra franska rårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portionvitkålssallad och rivna morötter
Skala och rivpotatisen. Smaksätt med lite salt. Stek fläsket knaprigt, snabbt iriktigt het panna. Ta lite smör eller några droppar olja i pannan så att fläsket inte bränns vid
IngredienserPortioner. 4 Råraka 800 g fast potatis 3/4 tsk salt Tillstekning 1/2 dl rapsolja 40 g smör Tillservering 80 g löjrom eller stenbitsrom 1 finhackad rödlök 1/2 dl finskuren gräslök 1 dl gräddfil Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Skala potatisen och riv den på ett rivjärndirekt ner i smeten så hinner den inte mörkna. Stek små plättar av smeten i smör på måttlig värme så att potatisenhinnerbli genomstekt
Råraka. Skala potatisen och riv på den grova sidan på rivjärnet. Stek på medelvärme med skirat smör tillspotatisen är krispig och gyllenbrun på båda sidor
Matsortera dinapotatisskaltillåtervinning och njut av dinråraka. Blanda i salt. Klicka ut smeten tunt i pannan, platta till och stek i smör på måttlig värme
igår blev det inget bloggande för mig alls då jag var på resande fot hela dagen. Sedan var det lite svårt att hålla sig helt till Lchf när man intevisste vart man skulle äta och stanna
För första gången gjorde jag rårakor, och det till förrätt på nyårsafton. Som topping blandade jag till en röra med lax, ägg, crème fraiche och färskost, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.