Såser. En supergod och snabblagad kall sås att servera till panerad, stekt eller rökt fisk. Låtstå en stund i kylen såfår smakerna dra till sig och såsen blir godare
När vi ändå är inne på ämnet enklaste enkla sommarmat och såserså kan vi ju passa på att skicka vidare fyra riktigt bra tips på kalla såsertill er, såserna som stod på kräftbuffén vi började ta oss genom igår
Vi köpte några bitar ost, rev den och frös in den, så nu kan jag göra smaskiga maträtter som har den där speciella rökta smaken som annars kan vara svår att fåtill utan att använda rökta köttprodukter eller fejkade rökta sojaprodukter
Tillsätt senap, soja, råsocker, ketchup och sambal. Pensla revbensspjällen rejält med glazen och låt dem sedan vila i ett par timmar för att ta riktigt bra smak
Såser. Den här hemgjorda dressingen till hamburgare är så god. Ni bara måste testa att göra den själva. Ursprungligen så kommer receptet ifrån en hamburgerrestaurang som låg i Jönköping när jag var barn
Istället för de köpta såsernapå burk började jag att röra ihop creme fraiche och sweetchilisås [en solklar favoritblandning när det kommer till kalla såser och dessa två ingredienser tillsammans med några pressade vitlöksklyftor, salt och peppar, eller lite tärnad fetaost, är en enkel men mycket god såstill det mesta] och men istället för vitlök hade jag i lite av fajitakryddan, finhackade lite bladpersilja och till sist så klämde jag ur det sista ur en majonnästub vilket blev nästan en halv deciliter i mängd och rörde samman allt, saltade, pepprade och smakade av, och ställde in såsen i kylskåpet
)och rör försiktigt ihop såsen, smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs. Till detta vill man ju helst ha en nystekt rödspätta, men det smakar fantastiskt gott även med stekta fiskpinnar och hemlagat mos och gröna ärtor, kalas
Finhacka rödlöken och tillsätt den. Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Låtstå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Jag gör ofta de flesta dressingar och såser själv. Du kan köpa dem i en stor spann i de flesta större matbutiker eller om du fråga snällt över "charkdisken" om du får köpa en burk
Idag gjorde jag en räksallad till middag och till den gjorde jag den här dressingen. 2 dl gräddfil1 dl majonäs2 msk ketchup½ tsk salt1 krm grovmalen svartpeppar1 tsk citronolja2 msk finhackad dill Rör ihop allt och servera till räksalladen