Idag gjorde jag en räksallad till middag och till den gjorde jag den här dressingen. 2 dl gräddfil1 dl majonäs2 msk ketchup½ tsk salt1 krm grovmalen svartpeppar1 tsk citronolja2 msk finhackad dill Rör ihop allt och servera till räksalladen
En supergod och snabblagad kall sås att servera till panerad, stekt eller rökt fisk. Låt stå en stund i kylen så får smakerna dra till sig och såsen blir godare
Passar lika bra till en pastasallad eller som en sås till grillat. Såg att jag hade missat att lägga ut receptet på avocado dressingen med vitlök som jag gjorde när jag bjöd på pulled pork
När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
En hemlagad hamburgerdressing är väldigt lätt att göra och så mycket godare än en köpt. Ingredienser. 2 dl majonäs (jag tycker det är godare med en"vitare"variant)2 msk ketchup2 msk bostongurka½ tsk grovmalen svartpeppar½ tsk saltRör ihop i en skål och servera
Funkar också som salladsdressing. Gott till allt grillat. Värm crème fraiche (jag brukar använda den vanliga, men det funkar med alla kokbara) och buljongtärning i en kastrull
Vispa droppvis in olja till en fast och krämig dressing. (Sila eventuellt genom sil för få majonnäsen helt slät och slippa bruna rostade bitar i dressingen
Tillsätt övriga ingredienser, blanda väl och smaka av med salt och peppar. Låt gärna vitlöksdressingen stå övertäckt i kylskåp någon timme så att smakerna fördelas bättre
Blir inte så mycket avancerad matlagning ett par dagar framåt tills allt är klart. Själv passar jag på att gå igenom alla skåp och lådor och rensar bort sådant som inte behövs och flyttar runt lite för att få lite bättre ordning på allt nytt som bara har haft en tillfällig plats
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.