Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Ingredienser Portioner. 4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Picklad rödlök. Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Tillsätt limesaft, vatten, honung och salt och låt dra till servering
När jag var liten brukade min mamma brässera kycklingen i en gjutjärnsgryta. Jag använder ofta en lergryta som jag ställer in i ugnen, det får samma effekt
Den här texten kommer från Hälsa som livsstil. Vi brukar handla mat på Coop eftersom de har det bästa ekologiska utbudet av de butiker som ligger i vårt område
Tillagning. 1. Dressingen. Lägg vitlök och ingefära i en kopp. Finhacka chilin och tillsätt denna. 2. Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja