Ikväll blir det hembakad pizza med hemgjord pizzasallad. Som jag längtat och jag fick till pizzasalladen hyfsat iallafall, den brukar kunna vara lite knepig att få till
Jag älskar räkor och jag älskar räkmackor. Men det måste vara handskalade räkor. Vi har alltid räkor med skal i frysen och lägger man ut dem på en dagstidning för att tina går det superfort (och tidningen samlar upp allt vatten som också tinar)
Hej på er. Vi är ett stort fan av kinamat här hemma. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Skala räkorna och hacka dem grovt. Lägg i en bunke och blanda med majonnäsen, dillen och pepparroten. Smaksätt eventuellt med salt och peppar och en skvätt citronsaft
Jag har tappat lusten att planera min mat på sistone. Jag har behövt ny inspiration. Det här var något nytt, något gott och något utan en massa ingredienser som ”blir över”
Årets Kock brukar sedan några år tillbaka få smaksätta en egen crème fraiche. Gustav Trägårdh, den senaste i raden, har smaksatt sin crème fraiche med dill, vinäger och svartpeppar, och den använde jag i detta recept, en soppa, eller snarare en soppgryta med fisk och grönsaker
Hetta upp lite smör eller margarin i en liten kastrull. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa