Gör så här. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärning
Värm en stekpanna, tillsätt smör och bryn grytbitarna på medelvärme tills de får färg runt om. Skala och skiva den gula löken och låt fräsa i stekpannan tillsammans med skivad chilifrukt, tillsätt eventuellt lite smör om det behövs
ÄGGLÅDA MEDCHAMPINJONER. Späd med mjölk och grädde, litet i sänder, till en tjock stuvning. Tack vare en fin odlingsteknik kan vi njuta av champinjoner året runt och till rimligt pris
Älgköttgrytamed Mustapekka ost. Speciellt nu när barnen har lov från skolan, känns det som att jag inte gör mycket annat än slänger och på med kastrullerna dagarna i ända
Stek kycklingen i en stekpanna och lägg sedan i löken, paprikorna och champinjonerna. Kycklinggryta med paprika och champinjonerRecept för ca 5 personer1 påse frysta kycklingfileer 6 dl grädde2 hönsbuljongtärningar1 grön paprika1 röd paprika1 stor gul lök1 liten burk champinjoner, ca 180 gCayennepepparSaltPepparSmörSkär den tinade kycklingen i bitar
Tar inte särskilt lång tid att göra, det är långkoket som tar sin tid, men det sköter sig av sig självt Den franska grytan har egentligen innehåll av svamp också, nämligen champinjoner, men det ville inte jag ha i Dessa lägger man annars i mot slutet, tillsammans med lökarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.