Bibimbap på entrecôte med chilipicklad gurka
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g nötkött i lövtunna skivor, t.ex. entrecôte
  • 11,5 msk ljus soja
  • 11 msk socker
  • 12 tsk sesamolja
  • 11 msk vitt vin
  • 12 vitlöksklyftor, rivna
  • 15 cm purjolök, tunt skivad
  • 14 dl rundkornigt koreanskt eller japanskt ris
  • 120 rädisor, delade i kvartar
  • 13 dl kimchi (hemgjord eller färdigköpt)
  • 14 ägg
  • 1 Gochujang, koreansk chilipaste
  • 1200 g färsk spenat
  • 11 msk ljus soja
  • 11 fint skivad salladslök
  • 11 msk sesamolja
  • 11 msk rostade sesamfrön
  • 1150 g färska böngroddar (från mungbönor)
  • 11,5 tsk salt
  • 12 tsk rostade sesamfrön
  • 11 fast stor gurka
  • 12 salladslökar, fint skivade
  • 11 tsk ättika
  • 12 tsk socker
  • 11 tsk salt
  • 12 tsk koreanskt chilipulver
  • 1200 g nötkött i lövtunna skivor, t.ex. entrecôte 1,5 msk ljus soja 1 msk socker 2 tsk sesamolja 1 msk vitt vin 2 vitlöksklyftor, rivna 5 cm purjolök, tunt skivad 4 dl rundkornigt koreanskt eller japanskt ris 20 rädisor, delade i kvartar 3 dl kimchi (hemgjord eller färdigköpt) 4 ägg Gochujang, koreansk chilipaste
  • 1 Marinerad spenat200 g färsk spenat 1 msk ljus soja 1 fint skivad salladslök 1 msk sesamolja 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 Sesammarinerade böngroddar150 g färska böngroddar (från mungbönor) 1,5 tsk salt 2 tsk sesamolja 2 tsk rostade sesamfrön
  • 1 Chilipicklad gurka1 fast stor gurka 2 salladslökar, fint skivade 1 tsk ättika 2 tsk socker 1 tsk salt 2 tsk koreanskt chilipulverBörja med att blanda marinaden och lägg sedan i köttet. Låt stå medan du gör de andra ingredienserna. Stek sedan köttet i stekpanna på hög värme. Koka riset enligt förpackningens anvisningar och förbered alla namul (marinerade grönsaker).
  • Sesammarinerad spenat
  • Koka upp minst 2 liter vatten. Lägg spenaten ett durkslag och häll det kokande vattnet över. Skölj sedan med kallt vatten och krama ur ordentligt. Blanda med övriga ingredienser. Sesammarinerade groddar
  • Lägg böngroddarna i en bunke. Koka upp 2 liter vatten och häll över böngroddarna. Häll genast av och skölj sedan groddarna med iskallt vatten. Låt rinna av väl i durkslag. Blanda groddarna med sesamolja, salt och sesamfrön. Chilipicklad gurka
  • Blada ättika, socker, salt och koreansk chilipulver. Skiva gurka i tunna skivor, gärna på en mandolin. Blanda med salladslök och den sötsyrliga blandningen. Lägg i en bunke och placera något tungt ovanpå, tex ett litet fat med en stenmortel på. Låt stå 20 minuter i kylen och häll av överflödig vätska innan servering. Stek äggen på endast en sida. Servering
  • Lägg riset i botten på 4 vida, djupa skålar. Lägg sedan alla namul, kimchi och kött var för sig på riset. Avsluta med att lägga ett stekt ägg ovanpå . Servera med gochujang - koreansk chilipaste, som var och en tillsätter efter smak. Rör runt och njut!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.