Såser

Såser

Jonas Lagerströms bearnaisesås

Jonas Lagerströms bearnaisesås

250 g smör 0,5 bananschalottenlök 2 äggulor 1,25 dl vitvinsvinäger 0,25 dl vitt vin 0,5 citron salt färsk dragon färsk persilja
Annas Rödvinssås

Annas Rödvinssås

Hetta upp smöret och fräs löken 1 minut utan att den tar färg, tillsätt vin, vatten, vinäger och kalvfond och låt såsen koka tills det återstår 3 dl - sila såsen
Lisas smörsås: Hollandaise

Lisas smörsås: Hollandaise

smör. 1äggulor. 1vatten. 1citronsaft, färskpressad. 1salt1. Smält smöret. 2. Värm ägg och vatten i vattenbad. Fyll en större kastrull till hälften med vatten och placera en mindre kastrull inuti den större
Citron­hollandaise – recept

Citron­hollandaise – recept

Skira smöret och ställ det åt sidan så att bottensatsen sjunker. Vispa ihop äggulor och citronsaft i en rostfri kastrull eller rostfri bunke
Anders rödvinssås

Anders rödvinssås

Bryn schalottenlök, selleri och morot i smör. Slå i rödvin, pepparkorn och lagerblad. Reducera till hälften
Rödvinssås

Rödvinssås

3 schalottenlökar. 0,5 vitlök delad på mitten. 0,5 palsternacka. 3 kvistar timjan. 2 lagerblad. 8-10 krossade vitpepparkorn