60 g limejuice, färskpressad 60 g fisksås (av god kvalitet) 60 g vatten 10 g vit risvinäger 20 g strösocker 5 g vitlök, finriven 1 bird’s eye chili, i tunna skivor (liten och het) 1 kruka mynta 1 kruka koriander
Nuoccham-sås. Nuoccham-sås. Då var det dags för lite svampplockning igen men nu är det Trattkantareller som gäller så idag drar vi mot Umeå och stannar där resten av veckan
Blanda alla NuocCham-såsingredienser i en skål. Servera med salladslök och koriander och en skvätt NuocCham per portion (eller bara fisksås) Om du inte använder NuocCham eller fisksås, smaka av med salt och peppar
Häromkvällen gjorde vi vietnamesisk biffsallad med nuoccham-sås. Gör nuoccham-såsen genom att blanda en urkärnad och strimlad röd chilifrukt med en pressad vitlöksklyfta och 5 msk strösocker
Dipsåserna varierar men vi har två favoriter, Nouc cham och Hoisin sesame ginger. Nouc Cham. Det här är så himla gott och fräscht och man kan variera innehållet precis som man vill, så därför blir det inget recept på den här rätten utan mera lite olika förslag på vad man kan ha i dom
Vietnamesisk dippsås - Nuoccham. Vietnamesisk dippsås - Nuoccham. På bloggträffen i Göteborg åt jag dumplings för första gången i mitt liv och kände direkt att det inte vara sista
Servera med Nuocchamsås. Såg receptet i SvD för någon vecka sedan. Väldigt frächt och nästan ingen tillagning alls, som vanligt så följde jag inte receptet slaviskt utan gjorde som jag tyckte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.