Helstekt oxfilé med choronsås och friterad mandelpotatis
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 mandelpotatisar
  • 2 l frityrolja
  • salt
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 kruka dragon
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 schalottenlök, strimlad
  • 2 äggulor
  • 200 g smör, skirat (50 gradigt)
  • olja neutral
  • 400 g oxfilé
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 msk paprikakrydda
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • cayennepeppar
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl olja neutral
  • 0,5 dl olivolja
  • peppar
  • 10-15 små plommontomater
  • 150 g haricots verts
  • Friterad potatis10 mandelpotatisar 2 l frityrolja salt
  • Choronsås2 msk tomatpuré 1 kruka dragon 1 dl vitvinsvinäger 5 vitpepparkorn 1 schalottenlök, strimlad 2 äggulor 200 g smör, skirat (50 gradigt) olja neutral
  • Oxfilé400 g oxfilé 1 msk korianderfrön 1 msk paprikakrydda 1 msk torkad oregano 1 tsk svartpepparkorn 1 tsk spiskummin 1 tsk salt cayennepeppar olja, till stekning smör, till stekning
  • sallad1 tsk fransk senap 1 msk vitvinsvinäger 0,5 dl olja neutral 0,5 dl olivolja salt peppar 10-15 små plommontomater 150 g haricots verts

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.