Britts kokbok

Britts kokbok

  • 160 Recept
Fransk potatissallad

Fransk potatissallad

800 g potatis 1 rödlök 3 msk kapris. vinägrette2 msk vitvinsvinäger 0,5 tsk salt peppar ev 1 tsk dragon 1-2 tsk dijonsenap 3 msk olja 2 msk vatten
Saffranskyckling med jasminris

Saffranskyckling med jasminris

Hej på er. Än är det lite tidigt att stå och baka saffransbullar men saffran tycker jag är en krydda som går att äta året om, och den passar otroligt bra i matlagning - framför allt när det gäller fisk och kyckling
Mustig gulasch på högrev och potatis

Mustig gulasch på högrev och potatis

Ingredienser Portioner. 4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Tjälknöl av fransyska

Tjälknöl av fransyska

Tjälknöl av fransyska. Enligt ursprungsreceptet så använder man sig av älgkött när man tillagar denna delikatess
Krämig pastasallad "nicoise"

Krämig pastasallad "nicoise"

400 g pasta (t ex farfalle) 100 g fetaost 3 ägg 0,5 gurka 100 g rucolasallad 100 g haricots verts 10 körsbärstomater 1 hjärtsalladshuvud 1 rödlök 3 skivor surdegsbröd
Helstekt högrev

Helstekt högrev

Värm ugnen till 125 grader. Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform. Placera formen strax under mittenfalsen och stek i ugn tills termometern visar 64-67 grader
Min goda bacon och broccolipaj

Min goda bacon och broccolipaj

3 dl vetemjöl eller 1,5 dl vetemjöl och 1,5 dl grahamsmjöl. 125 g smör. 2-3 msk kallt vattten. 1 krm salt
Spenatpaj med fetaost

Spenatpaj med fetaost

PAJDEG. 3 dl vetemjöl. 1100 gram smör. 15 msk vatten. 10,5 tsk salt. 1FYLLNING. 4 dl hackad förvälld eller fryst tinad spenat