Vi måste ge den svenska mattraditionen den uppmärksamhet och det erkännande den förtjänar. Jag vill verkligen slå ett slag för svensk mattradition i vegansk och vegetarisk tappning
Jag gjorde som jag brukar, ost och tomat på korvskivor i ugnen, men den här gången gjorde jag en enkel gratängsås och hällde över korven med klassiska smaker till korv som bostongurka, senap och ketchup
Har beställt ampeltomaterna "Hundreds and thousands" och "Peardrops" samt jordgubbsplantorna "Delizz", "Mara de Bois", "Ostara", "Ruby Ann" och "Korona"
Vispa samman ägg, majsstärkelse, matlagningsgrädde, salt och peppar. 1350 g små plommontomater. 11 dl urkärnade svarta kalamataoliver. 13 dl matlagningsgrädde. 1basilikaBörja med tomaterna till fyllningen. Dela tomaterna och torka dem på en plåt med bakplåtspapper i ugnen vid 150 grader, cirka 1 timme. 1Lägg i mjöl, smör och salt i en matberedare med kniven monterad och kör 5–6 sekunder. 1Fördela tomaterna i pajskalet tillsammans med mozzarellabollar, oliver, kapris och strimlad salami
I ingredienslistan fanns, förutom kött och morötter, även ärtor, vin, rosmarin och tomatpuré, något man inte hittar i varken den svenska eller den skånska kalopsen och frågar ni oss så passade dom fint däri