Köttet var riktigt mört och fint, och potatisgratängen var krämig och god. Stick in en köttermometer på det tjockaste stället och lägg steken på ett galler
Lägg morötter och lök i botten på crock-poten och lägg köttbitarna ovanpå. Det var länge sedan jag gjorde köttgryta i min slow-cooker, konstigt nog eftersom det alltid blir så gott när man tillagar mat i den
Ta ut köttet och låt det vila. Bryn köttet i varm stekpanna med olivolja i ca 3 minuter så det får färg runt om. Lägg upp köttet i en ugnsform och tillaga klart i mitten i ugnen på 170 grader ca 6 minuter för medium well
Marinaden nedan är även god till fläskkarré eller annat fläskkött som du vill grilla. Baka av i ca 2-3 timmar, känn efter så att köttet är mört och lossnar lätt ifrån benen
Putsa filén och krydda med salt och peppar. Stek den gyllenbrun runt om, slå in filén i folie och låt den vila innan du lägger den i en ugnsäker form, stick in en ugnstermometer mitt i filén och stek den i 200 grader tills den har nått ca 65-68 grader
så jag kollade med en tjej från byn som öppnat en gårdsbutik och säljer lite olika sorters kött. Såg på tv 4 program Sveriges skönaste gårdar och de gjorde lammfärsbiffar
Mamma Scan rullar oftast mina köttbullar men jag tror banne mej att det ska bli ändring på det. Hade köttfärs upptinad som jag var tvungen att göra nåt av och köttfärssås ville ingen ha så jag tänkte att varför inte förnya sej och rulla lite egna köttbullar
Steken skall fortfarande hålla ihop men vara så mjk så att man kan dra fibertrådar av kött från den. Det är en konst att få till en högrev så den är lika skivbar som en oxfilé och samtidigt så den smälter på tungan