Mina favoriter

Mina favoriter

  • 24 Recept
Mina favoriter
Jennys goda whiskysås

Jennys goda whiskysås

1 schalottenlök smör, till stekning 3 dl vispgrädde 1 tsk dijonsenap 2 msk kalvfond, koncentrerad 1 msk soja 2 tsk farinsocker 3 msk whisky salt svartpeppar, nymalen
Whiskysås.

Whiskysås.

2 schalottenlökar 2 tsk smör 2 dl vispgrädde 1 tsk senap 2 msk kalvfond, koncentrerad 5 cl whisky svartpeppar 1 msk farinsocker 2 msk kinesisk soja 1 msk grönpeppar 1 tsk maizena 1 tsk smör Skala och finhacka löken
Höstgryta

Höstgryta

Skär köttet i 1 cm tjocka strimlor. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en gryta. Tillsätt enbären och låt dem fräsa med någon minut
Renskavsgryta med ris & svartvinbärs gelé

Renskavsgryta med ris & svartvinbärs gelé

Idag njöt E och jag av en Renskavsgryta här hemma till fredagsmiddag, bytte ut Tacos en vecka. Hade sett ett recept för nån vecka sen hos Ias Matblogg som jag ändrat lite på…

Kryddig hjortfilé med svartvinbärssky

Stöt enbären med timjanen i mortel och blanda med senap och honung. Sätt ugnen på 175 grader. Puré. Skala potatis och selleri och skär i bitar
Brunsås, grundsås

Brunsås, grundsås

Bryn smöret, rör ned mjölet och späd snabbt med vatten och grädde. Tillsätt samtliga övriga ingredienser, låt småkoka under
Gratäng med broccoli och bacon

Gratäng med broccoli och bacon

Idag bjuder jag på ett LCHF-recept som jag tycker är riktigt smarrigt. Broccoli är en mycket nyttig grönsak fullmatad med vitaminer, i synnerhet C-vitamin, det kan man verkligen behöva när solen lyser med sin frånvaro
Renskavsgryta

Renskavsgryta

Ansa kantarellerna. Skala och skiva schalottenlöken. Fräs svamp och lök i en stor stekpanna med matfett tills löken blir mjuk
Korv Stroganoff

Korv Stroganoff

Ingredienser1/3 falukorvsring2 dl creme fraiche1 dl mjölk2 dl grönsaksbuljong0. 5 dl heinz chilisås2 msk heinz ketchup1 tsk bostongurka½ riven morot1 tsk finhackad röd paprika½ finhackad lök½ tsk smörsvart -och vitpepparsalt
Brittisk lammgryta med öl

Brittisk lammgryta med öl

Då var vi framme vid julledighetens sista dag. Förlåt om jag påminner er, men jag behöver påminna mig själv också
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Här kommer den, den absolut godaste grytan som finns. Grundreceptet och bilden kommer från ICA buffe. Som vanligt gör jag en rejäl omgång när jag väl gör
Toast skagen

Toast skagen

Toast skagen en riktigt klassiker. Perfekt som en god förrätt. Du kan förbereda räkröran, men när du har stekt brödet och lagt på räkröran så ska den för bästa resultat serveras direkt
Pasta carbonara

Pasta carbonara

Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet. Skär bacon i små bitar om du inte köpt bacontärningar
Pepparsås.

Pepparsås.

Jag lovade ju er receptet på pepparsåsen vi åt i fredagskväll. Det löftet infrias här nedan. Finhacka en charlottenlök å fräs den lite tillsammans med en klick tomatpuré å mortlad peppar(ca 1 1/2 msk) i någon minut
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Ingredienser Portioner. 4 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben) 200 g morötter 2 gula lökar 1 msk smör 1 msk olja 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten ca 2 tsk salt vitpeppar Till servering kokt potatis inlagda rödbetor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Skånsk Kalops

Skånsk Kalops

1 kg högrev. 13 st gula lökar. 13 st Morötter, stora
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Kalops

Kalops

Tips imorgon. En jättegod kalops som jag gjorde på högrev. Har alltid tyckt om kalops och här hemma är det en favvo rätt