Bryna lite. Information, hämtat från in en stektermometer och stek i mitten av ugnen i 125º. När den visar 50º är filén röd inuti, vid 55º rosaröd och 60º rosa
Foto. Mia Ca 519 kcal/port 4 port 2 pkt bacon (Må gott) 1 gul lök 1 msk chilipulver 1 dl ketchup ½ dl senap (söt) 2 dl vatten 200 g broccoli 3 dl smakrik ost max 17% 280 g fullkorns makaroner Sätt ugnen på 225 grader
Idag har jag och William varit på sångstund efter flera veckors frånvaro. Vi har tyvärr av olika anledningar inte kunnat gå så denna veckan hade vi båda sång-abstinens
1. Blanda mjölk och ägg i en skål. Vispa sedan bitvis ner mjölet. 2. Tillsätt salt och vatten. Vispa igen. 3. Bryn smör i på en platta, häll sedan ner ett jämnt lager smet på plattan
Det är fortfarande 10 dagar kvar till Våffeldagen, Vårfrudagen och även Långfredagen detta år. Men med en uppkommande resa till Madeira och helgdagar, plus ett underbart recept kan jag inte hejda mig för att publicera det redan nu
Söndag igen. Helgen springer iväg och jag hinner inte blogga alls. -) Inledde helgen med lite grillning i fredags kväll, det blev revbensspjäll och vitkålsgratäng, gott gott
En klassisk Carbonara är inte nyttig för kilona, men ren balsam för själen. ) Det finns redan flera versioner av detta här på Salt&Peppar, men idag blir det Per Morbergs version av klassikern
Skrivet 2016-07-07 Klockan 13. 24. 21. Vi brukar alltid spara en lite bit av julskinkan och för ett tag sedan togs sista biten upp ur frysen för att användas i en god pastasås
(6 port. )600g fläskfilé2 stora eller 4 små starka korvar200 g syltlök200 g oliver1 röd paprika1 dl cornichons5 dl vispgrädde1 msk mjöl1 tsk mejram1-2 tsk salt2 krm svartpeppar- Bryn korven i en stekpanna