Grädda pannkakor. Servera dina pannkakor med t. Häll 1/2-1 deciliter pannkakssmet i stekpannan, beroende på hur tjocka pannkakor du vill ha. 2,5 tsk bakpulver (valfritt, för något fluffigare pannkakor). Pannkakor 2,5 dl vetemjöl 2,5 tsk bakpulver (valfritt, för något fluffigare pannkakor) 0,5 tsk salt 6 dl mjölk 3 ägg 2 tsk vaniljsocker 2 msk smält smör
Det enda jag ändrat från det traditionella receptet är att jag lagt till lite bakpulver för att få lite fluffiga pannkakor men det är bara att ta bort om man hellre har de tunna pannkakorna
Bryn lite smör i en pannkakslagg (alternativt plättlagg för plättar). Lägg de färdiga pannkakorna på ett serveringsfat och servera med sylt, bär och glass eller grädde
Pannkakor är en maträtt som jag aldrig kommer att tröttna på för de går att variera i oändlighet. Hetta upp en stekpanna, tillsätt stekfett (ex kokosfett) och stek pannkakorna tills de får en fin stekyta
Receptet är hämtat ur "Kräftboken" av Annika Mogensen (Ordalaget Bokförlag). 1. Blanda vatten, salt och dill, eventuellt även socker, öl med mera i en gryta
Receptet är hämtat ur "Kräftboken" av Annika Mogensen (Ordalaget Bokförlag). 1. Blanda vatten, salt och dill, eventuellt även socker, öl med mera i en gryta
Det finns många varianter på cookies och jag tänkte här dela med mig av et grundrecept. du kan också gärna tillsätta någon krydda eller fint malda polkagrisar för att få lite mer ”säsong” på cookien
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.