Grädda pannkakor. Servera dina pannkakor med t. Häll 1/2-1 deciliter pannkakssmet i stekpannan, beroende på hur tjocka pannkakor du vill ha. 2,5 tsk bakpulver (valfritt, för något fluffigare pannkakor). Pannkakor 2,5 dl vetemjöl 2,5 tsk bakpulver (valfritt, för något fluffigare pannkakor) 0,5 tsk salt 6 dl mjölk 3 ägg 2 tsk vaniljsocker 2 msk smält smör
Det enda jag ändrat från det traditionella receptet är att jag lagt till lite bakpulver för att få lite fluffiga pannkakor men det är bara att ta bort om man hellre har de tunnapannkakorna
Ätit glassen till vårfflor på våffeldagen men den här gången blev det tunnapannkakor istället. Tunna pannakakor brukar jag oftast slänga ihop på en höft sådär
1. Blanda mjölk och ägg i en skål. Vispa sedan bitvis ner mjölet. 2. Tillsätt salt och vatten. Vispa igen. 3. Bryn smör i på en platta, häll sedan ner ett jämnt lager smet på plattan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.